Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Κοτόπουλο με πάστα μπαχαρικών στη γάστρα

Πικάντικη εκτέλεση ενός κλασσικού φαγητού. Το κολοκύθι στο φούρνο σε λαδερά φαγητά είναι φανταστικό!

 

 Υλικά :

1 κοτόπουλο
5 μεσαίες πατάτες (εξαρτάται ο αριθμός των ατόμων. περίπου 2 πατάτες ανά άτομο)
2-3 κολοκύθια
1 κουταλιά σούπας κοφτή ρίγανη
1 κουταλιά σούπας κοφτή θρούμπι (προαιρετικά)
1 κουταλιά σούπας κοφτή δενδρολίβανο
1/2 κουταλιά σούπας κόκκινο πιπέρι
1/2 κουταλιά σούπας μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλιά σούπας μπούκοβο (προαιρετικά)
2 κουταλιές σούπας πάπρικα γλυκιά
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη καστανή
2 κουταλιές σούπας αλάτι
1/2 φλυτζάνι λάδι
1/2 ποτήρι νερό

 

Εκτέλεση : 
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε στη γάστρα. Κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια στα τέσσερα (κυδωνάτο σχήμα) και τα βάζουμε σε νερό μέχρι να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι με όλα τα υλικά (εκτός του νερού) και το σκόρδο λιωμένο για να φτιάξουμε την πάστα μπαχαρικών
Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.




Παίρνουμε τη μισή πάστα και την απλώνουμε στο κοτόπουλο
Τρίβουμε καλά πάνω κάτω να πάει παντού.
Στην υπόλοιπη μισή πάστα ανακατεύουμε τις πατάτες με τα κολοκύθια
Βάζουμε και τις πατάτες με τα κολοκύθια στη γάστρα, ρίχνουμε το μισό ποτήρι νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200' για περίπου 2 ώρες. Μετά τη 1 ώρα αναποδογυρίζουμε το κοτόπουλο. Μισή ώρα πριν το τέλος ανοίγουμε την γάστρα να πάρει χρώμα το φαγητό
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο παίρνουμε λίγο από το ζουμί του φαγητού και το περιχύνουμε στο κοτόπουλο.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου