Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Σπιτικές Πίτες για σουβλάκι (ή για γέμισμα)

Υλικά :

1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2,5 φλυτζάνια αλεύρι
1 φλυτζάνι νερό (χλιαρό)

1,5 κουταλιά λάδι
1 κουταλάκι γλ. αλάτι


Εκτέλεση :

Βάζουμε την μαγιά με το νερό και ένα φλυτζάνι αλεύρι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Αφήνουμε να δράσει η μαγιά για 20 λεπτά. Μετά από 20 λεπτα το μίγμα θα έχει κάνει πάνω πάνω φουσκάλες. Ανακατεύουμε το κολλώδες μίγμα και ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε στο χέρι ή στο μίξερ τη ζύμη μας. Αν κολλάει πολύ ρίξτε ακόμα λίγο αλεύρι. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη κάντε μια όμορφη μπαλίτσα ρίξτε της λίγο λαδάκι γύρω γύρω και αφήστε την σε ένα μπολ να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1,5 ώρα.



Μετά τη μιάμιση ώρα ανοίξτε τη ζύμη σας πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε ορθογώνιο σχήμα και κόψτε την στα τέσσερα

Και τα τέσσερα κάνετε τα οχτώ

Παίρνετε κάθε ένα ζυμαράκι και το πλάθετε σε μπαλίτσα γυρνώντας το ζυμαράκι από κάτω, δλδ την ίδια τη ζύμη τη γυρνάτε πολλές φορές προς τα μέσα μέχρι να γίνει ελάχιστα κολλώδης και να έχετε φτιάξει μια όμορφη μπαλίτσα. Μόλις είναι έτοιμες τις πασπαλίζετε με λίγο αλευράκι και τις αφήνετε για 30 λεπτά σκεπασμένες.

Μετά τα 30 λεπτά παίρνετε κάθε μια μπάλα και την ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο.

Ζεσταίνετε το αντικολλητικό τηγάνι σας σε μέτρια φωτιά (6,5 από 9) και ρίχνετε λίγες σταγόνες λαδιού. Μόλις κάψει βάζετε τις πιτούλες σας. Όταν εμφανιστούν φουσκάλες στην πάνω μεριά γυρίστε τις.

Ψήστε για 1 λεπτό και την κάτω μεριά

Θα δείτε τις πιτούλες να φουσκώνουν!

Ξαναγυρίστε την πιτούλα για λίγο ακόμα

Μην φοβηθείτε να τις πιέσετε να ξεφουσκώσουν, δεν παθαίνουν τίποτα. Κάθε φορά που θα βγάζετε τις έτοιμες πίτες και ετοιμάζεστε να τηγανίσετε τις επόμενες μην ξεχνάτε να ρίχνετε λίγο λάδι!!!

Έτοιμες, πεντανόστιμες και σπιτικές!!!

Αν τις κόψετε στη μέση θα δείτε ότι ανοίγουν και μπορείτε να τις γεμίσετε με ότι θέλετε!!!

Καλή σας Επιτυχία!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου