Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Γιουβαρλάκια με αυγολέμονο

Υλικά για 4 μερίδες :

1/2 κιλό κιμά (μοσχαρίσιο ή μισό μισό με χοιρινό)
3 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι γλασέ
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 καρότο κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι

αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
λάδι
αυγολέμονο


προαιρετικά :
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο



Εκτέλεση : 



Στον κιμά ρίχνουμε 1,5 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι, τον μαϊντανό, 1 κουταλιά άνιθο λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Στην κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι. (αν βάλουμε το πράσο με το φρέσκο κρεμμυδάκι τότε τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί)

Ρίχνουμε τις πατάτες με το καρότο και ανακατεύουμε

Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει καλά τις πατάτες και λίγο παραπάνω. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο άνιθο και αλάτι, πιπέρι. Αφήνουμε τη σούπα να αρχίσει να βράζει.

Πλάθουμε με τον κιμά τα γιουβαρλάκια (ούτε πολύ μεγάλα αλλά ούτε και πολύ μικρά) και τα περνάμε από αλεύρι ώστε να μας χυλώσει η σούπα.

Στη σούπα που έχει αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα ένα ένα τα γιουβαρλάκια και τα υπόλοιπα 1,5 φλυτζανάκια ρύζι. Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας κάθε 10 λεπτά.

Μετά από μισή ώρα το φαγητό μας είναι έτοιμο. Δοκιμάζουμε για αλάτι πιπέρι και προσθέτουμε αν είναι απαραίτητο. Κλείνουμε τη φωτιά.

Αφού κλείσουμε τη φωτιά, ξεκινάμε να φτιάξουμε το αυγολέμονο. Πριν ρίξουμε το αυγολέμονο πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η σούπα έχει σταματήσει να βράζει (μπορεί να κλείσαμε το μάτι αλλά ο βρασμός συνεχίζεται για λίγα λεπτά κόμα).

Φτιάχνουμε το αυγολέμονο, το ρίχνουμε πάνω από τη σούπα και με την κουτάλα το ανακατεύουμε ελαφρώς.

Καλή Απόλαυση!!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου