Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Αλλιώτικη Χοιρινή Τηγανιά

Υλικά :

Χοιρινή τηγανιά (περίπου 800γρ.-1κιλό)
1 κρεμμύδι (μέτριο προς μεγάλο)
1 καρότο (προαιρετικά)
1 ποτήρι κρασιού κρασί

2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα (αν μας αρέσει)
λάδι
(σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα λιωμένη προαιρετικά, αν αρέσει...)




















Εκτέλεση :   


Ρίχνουμε στο κρέας το αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα (όχι πολύ), σκόρδο και μουστάρδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο κομμένα σε ροδέλες, την μουστάρδα, το λάδι (βάζετε όλο το λάδι που θα βάζατε και στο τηγάνι. δεν ξαναβάζουμε λάδι στο φαγητό) και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος ρίχνουμε το κρασί και βάζουμε το κρέας σκεπασμένο στο ψυγείο για μία ώρα.

Μετά τη μια ώρα βάζουμε το τηγάνι τύπου Wok ή την κατσαρόλα να κάψει σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το κρέας μέσα. Ανακατεύουμε συχνά να τσιγαριστεί απ' όλες τις πλευρές και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 6,5 - 7,0 (η κουζίνα μου παέι μέχρι 9). Κοιτάμε συχνά το φαγητό μην κολλήσει. Αν μειώνονται τα υγρά του και δεν έχει ψηθεί (μαλακώσει) προσθέτουμε νεράκι. Θέλει περίπου μια ώρα ψήσιμο.

Μετά τη μια ώρα το φαγητό μας είναι έτοιμο. Κοιτάμε να έχει σαλτσούλα (είπαμε προσθέτουμε νεράκι) για να συνοδέψει το ρυζακι μας. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε τυρί (γραβιέρα, κεφαλοτύρι κλπ) κομμένο σε κυβάκια αφού κλείσουμε το μάτι.

Σερβίρουμε και

Καλή μας όρεξη!!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου