Αφρός, μπουκιά και συγχώριο!
Υλικά για τη μαρέγκα (τα υλικά για την μαρέγκα είναι η βασική συνταγή και μπορείτε να κάνετε διάφορα γλυκά) :
Ασπράδια από 2 αυγά (ή και περισσότερα ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε).
Λίγο χυμό λεμονιού ή κρεμόριο (και πάλι εξαρτάται από τα αυγά. Εγώ για 2 αυγά χρησιμοποίησα μια κουταλιά της σούπας, θα το δούμε παρακάτω).
Ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη : Η ζάχαρη πρέπει σε ποσότητα πρέπει να είναι η διπλάσια από το βάρος των αυγών (θα το δούμε παρακάτω).
Λίγη βανίλια
Πολύ καθαρό μιξερ και πάμε
Φράουλες ή ό,τι άλλο φρούτο θέλετε (σύκα, βατόμουρα, μαύρα, μπλε, κόκκινα και λευκά μούρα, σμέουρα, κράνμπερι, φραμπουάζ, μύρτιλα)
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος κανονική ή φυτική (πολύ καλά παγωμένη). Αν η κρέμα γάλακτος που αγοράσετε είναι για γλυκά τότε μην προσθέσετε την ζάχαρη που αναφέρεται παρακάτω.
1/4 φλυτζ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση :
![]() |
Ζάχαρη : Η ζάχαρη πρέπει να έχει το διπλάσσιο βάρος από τα αυγά. Εδώ έχω βάλει μισή κρυσταλλική μισή άχνη. Βάζετε ότι θέλετε. Απλά αν βάλετε άχνη να την κοσκινίσετε. |
![]() |
Σε δυο μικρά ταψάκια 20εκ. βάζουμε λίγη μαρέγκα κάτω για να κολλήσουμε την λαδόκολλα. |
![]() |
Στρώνουμε με την μαρέγκα 2 βάσεις |
![]() |
Όσο οι μαρέγκες ψήνονται ετοιμάζουμε τις φράουλες. |
![]() |
Κόβουμε τις φράουλες και προσθέτουμε μια κουταλιά ζάχαρη |
![]() |
Ανακατεύουμε τις φράουλες και τις βάζουμε στο ψυγείο να βγάλουν τα υγρά τους. |
![]() |
Έτοιμες οι μαρέγκες! Βγάζουμε την λαδόκολλα και ξεκινάμε το στήσιμο |
![]() |
Στο μπλέντερ χτυπάτε 1/4 φλυτζανιού ζάχαρη άχνη με 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος κανονική ή φυτική) η οποία είναι πολύ καλά παγωμένη! |
![]() |
Έτοιμη η σαντιγί μας! |
![]() |
Στην κάτω βάση στρώνουμε λίγες φράουλες |
![]() |
και μετά προσθέτουμε την σαντιγί. Απλώνουμε να πάει παντού |
![]() |
και προσθέτουμε 2η στρώση από τις φράουλες |
![]() |
Βάζουμε την δεύτερη μαρέγκα από πάνω και ξανά λίγες φραουλίτσες! Πασπαλίστε με λίγη άχνη και....... απολαύστε!!!! Καλή επιτυχία! |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου