Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Pavlova!

Αφρός, μπουκιά και συγχώριο! 

 



 Υλικά για τη μαρέγκα (τα υλικά για την μαρέγκα είναι η βασική συνταγή και μπορείτε να κάνετε διάφορα γλυκά) :

Ασπράδια από 2 αυγά (ή και περισσότερα ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε).
Λίγο χυμό λεμονιού ή κρεμόριο (και πάλι εξαρτάται από τα αυγά. Εγώ για 2 αυγά χρησιμοποίησα μια κουταλιά της σούπας, θα το δούμε παρακάτω).
Ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη : Η ζάχαρη πρέπει σε ποσότητα πρέπει να είναι η διπλάσια από το βάρος των αυγών (θα το δούμε παρακάτω).

Λίγη βανίλια
Πολύ καθαρό μιξερ και πάμε





Για την Pavlova χρειαζόμαστε ακόμη :

Φράουλες ή ό,τι άλλο φρούτο θέλετε (σύκα, βατόμουρα,
μαύρα, μπλε, κόκκινα και λευκά μούρα, σμέουρα, κράνμπερι, φραμπουάζ, μύρτιλα

1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος κανονική ή φυτική (πολύ καλά παγωμένη). Αν η κρέμα γάλακτος που αγοράσετε είναι για γλυκά τότε μην προσθέσετε την ζάχαρη που αναφέρεται παρακάτω.
1/4 φλυτζ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση : 
 

Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια και ζυγίζουμε το βάρος τους. Για κάθε γραμμάριο χρειαζόμαστε 0,3γρ λεμόνι ή κρεμόριο. Δηλαδή πολλαπλασιάζετε το βάρος του αυγού με το 0,3 και βρίσκεται την ποσότητα που χρειάζεστε. Εγώ εδώ ήθελα περίπου 20γρ οπότε έβαλα μια κουταλιά της σούπας 15γρ.
Ζάχαρη : Η ζάχαρη πρέπει να έχει το διπλάσσιο βάρος από τα αυγά. Εδώ έχω βάλει μισή κρυσταλλική μισή άχνη. Βάζετε ότι θέλετε. Απλά αν βάλετε άχνη να την κοσκινίσετε.

Χτύπαμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνει ένας αφρός. Τότε προσθέτουμε το λεμόνι ή κρεμόριο και μια μια κουταλιά τη ζάχαρη. Προσοχή είναι σημαντικό να μην ρίξετε όλη τη ζάχαρη μονομιάς γιατί θα σας κάτσει η μαρέγκα. Θέλει λίγο λίγο!! Επίσης προσθέτετε και την βανίλια

Έτοιμη η μαρέγκα όταν είναι τέλειες οι κορυφές που σχηματίζει!! Με αυτήν την μαρέγκα μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε! Μαρεγκάκια, ρολό φρούτων, pavlova, στόλισμα. Εδώ αν θέλετε μπορείτε και να χρωματίσετε

Σε δυο μικρά ταψάκια 20εκ. βάζουμε λίγη μαρέγκα κάτω για να κολλήσουμε την λαδόκολλα.
Στρώνουμε με την μαρέγκα 2 βάσεις
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 160 και ρίχνουμε την θερμοκρασία στους 100 πριν βάλουμε τις μαρέγκες μας μέσα. Θα ψήσουμε για 1ώρα και 15λεπτά. Μετά την 1:15 θα αφήσετε ελαφρώς ανοιχτό το φούρνο και ΔΕΝ θα βγάλετε τις μαρέγκες από μέσα έως ότου παγώσουν και μπορείτε να πιάσετε το σκεύος χωρίς γάντι! Αν θέλετε τις μαρέγκες να μην είναι μαστιχωτές μέσα τότε ψήστε για 1ώρα και 30λεπτά.
Όσο οι μαρέγκες ψήνονται ετοιμάζουμε τις φράουλες.
Κόβουμε τις φράουλες και προσθέτουμε μια κουταλιά ζάχαρη
Ανακατεύουμε τις φράουλες και τις βάζουμε στο ψυγείο να βγάλουν τα υγρά τους.
Έτοιμες οι μαρέγκες! Βγάζουμε την λαδόκολλα και ξεκινάμε το στήσιμο
Στο μπλέντερ χτυπάτε 1/4 φλυτζανιού ζάχαρη άχνη με 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος κανονική ή φυτική) η οποία είναι πολύ καλά παγωμένη!
Έτοιμη η σαντιγί μας!
Στην κάτω βάση στρώνουμε λίγες φράουλες
και μετά προσθέτουμε την σαντιγί. Απλώνουμε να πάει παντού
και προσθέτουμε 2η στρώση από τις φράουλες
Βάζουμε την δεύτερη μαρέγκα από πάνω και ξανά λίγες φραουλίτσες! Πασπαλίστε με λίγη άχνη και....... απολαύστε!!!!

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου