Το Πλοφ είναι ένα πιάτο με ρύζι αρωματικό και ελαφρώς πικάντικο με καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν. Εγώ το έμαθα από την γιαγιά μου που ήταν από τον Πόντο και έζησε αρκετά χρόνια στη Ρωσία πριν έρθει Ελλάδα. Είναι ένα από τα φαγητά που έχω να θυμάμαι από εκείνην και μέχρι σήμερα δεν έχω συναντήσει κάποιον που να το δοκίμασε και να μην του άρεσε!
Η συνταγή που θα κάνουμε είναι στην απλή της μορφή (μόνο το ρύζι) καθώς για να είναι ολοκληρωμένο το φαγητό χρειάζεται να βάλουμε κάποιο κρέας. Άλλοι βάζουν μοσχάρι, άλλοι χοιρινό, ή αρνί. Εγώ το μαγειρεύω συχνά σκέτο ως συνοδευτικό.
Υλικά για 4 μερίδες :
2 φλυτζάνια ρύζι (το έχω κάνει και με καρολίνα ή νυχάκι αλλά και με κίτρινο. το ίδιο νόστιμα είναι όλα)
3 καρότα μεσαία
1 κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
λίγο κύμινο (1/4 - 1/2 κουταλάκι του γλυκού)
4 φλυτζάνια νερό
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
![]() |
Τρίβουμε τα καρότα στο χοντρό του τρίφτη |
![]() |
Αν δεν έχουμε βάλει κρέας τότε μόλις μαλακώσει το καρότο προσθέτουμε το ρύζι. |
![]() |
Ανακατεύουμε καλά ώστε το ρύζι να μαζέψει όλα τα υγρά του καρότου αλλά και του λαδιού που τσιγαρίσαμε το κρεμμύδι. Αν υπάρχει κρέας εκτελείτε τα ίδια βήματα μετά το βράσιμο του κρέατος. |
![]() |
Έτοιμο να το απολαύσουμε!! |
Καλή Επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου