Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Ένα (ή δυο) Κέικ στα γρήγορα!!!

Γρήγορο, χωρίς μίξερ, χωρίς κόπο και πάνω από όλα νόστιμο!!! 

 

Βασικά υλικά :

πάντα οι κούπες που αναφέρονται στις συνταγές αφορούν δοσομετρικές κούπες

2 κούπες ή φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι Γ.Ο.Χ
3 αυγά
3/4 κούπας ή φλυτζανιού λάδι (ότι λάδι θέλετε)

2,5 κ.σ. μπεϊκιν πάουντερ (1 φακελάκι)
1 βανίλια
1 κούπα ή φλυτζάνι ζάχαρη
2 κ.σ. γιαούρτι


Ανάλογα το άρωμα που θέλουμε να δώσουμε στο κέικ βάζουμε τα εξης :

Για κέικ λεμόνι :
Χυμό & Ξύσμα από ένα λεμόνι

Για κέικ πορτοκάλι:
Χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι


Εκτέλεση :  

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα. Λαδώνετε και αλευρώνετε 2 μικρές φόρμες ή μια μεγάλη.
Βάζετε όλα τα υλικά (εκτός της ζάχαρης) σε ένα μπολ και ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη να ''σπάσουν'' οι κρόκοι των αυγών και να αναμειχθεί το μίγμα.
Στη συνέχεια προσθέτετε και την ζάχαρη

Ανακατεύετε λίγο ακόμα μέχρι ο χυλός να είναι ομοιόμορφος

Μοιράζετε το μίγμα στις φόρμες

Ψήνουμε για περίπου 32-35 λεπτά

Στα πρώτα 20 λεπτά δεν ανοίγετε τον φούρνο!! Για να δείτε αν το κέικ σας είναι έτοιμο μετά τα 30 λεπτά ανοίγετε τον φούρνο και τσεκάρετε με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί. Αν η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή σημαίνει ότι το κεικ σας είναι έτοιμο!
Αφήστε το να κρυώσει πριν ξεφορμάρετε ή το αφήνετε μέσα στα αλουμινένια ταψάκια. Μπορείτε να γλασάρετε με σοκολάτα (λευκή ή μαύρη), με γλάσο λεμονιού ή και σκέτο.

Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου