Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Οσομπούκο κοκκινιστό στο φούρνο

Γίνεται τόσο μαλακό και τόσο νόστιμο που ξεκολλάει από το κόκκαλο!!

 

 

Υλικά για 6 μερίδες :

4 κομμάτια ~ 1,800 γραμμάρια οσομπούκο
μπόλικες πατάτες baby (περίπου 1 κιλό)
2 μεγάλα καρότα
2 μεσαία κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κονσέρβες με ολόκληρες ντομάτες
λάδι
αλάτι, πιπέρι


Χρόνος ψησίματος : 3 ώρες 



Εκτέλεση :  
 
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας μας. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε λαδάκι τόσο όσο να καλυφθεί ο πάτος και το βάζουμε να ζεσταθεί.
Τοποθετούμε το κρέας μας μέσα και αρχίζουμε να το τσιγαρίζουμε.
Το γυρνάμε συνεχώς μέχρι να τσιγαριστεί από όλες τις πλευρές.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο είτε με το χέρι είτε στο multi
Και το ρίχνουμε στο κρέας μας. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε
Το αφήνουμε να τσιγαριστεί και το κρεμμύδι τόσο όσο να γίνει διάφανο. Αν θέλετε μπορείτε να σβήσετε με κόκκινο κρασί (εγώ δεν έβαλα και πάλι βγήκε πολύ νόστιμο)
Έπειτα ρίχνουμε τις 2 κονσέρβες ολόκληρης ντομάτας, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις
Στη γάστρα βάζουμε τις πατάτες με τα καρότα κομμένα και τα αλατοπιπερώνουμε κι αυτά.
Πάνω από τις πατάτες στρώνουμε τα κομμάτια του κρέατος
Και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό μιας και τα υγρά είναι αρκετά.
Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 230 βαθμούς για 2,5 ώρες.
Μετά τις 2,5 ώρες ανοίγουμε την γάστρα, αναποδογυρίζουμε το κρέας από την άλλη πλευρά (ώστε να πάρει χρώμα) και συνεχίζουμε το ψήσιμο με το καπάκι ανοιχτό για άλλα 30 λεπτά.

Αν δεν έχετε γάστρα βάλτε ένα βαθύ ταψί και σκεπάστε το καλά με αλουμινόχαρτο. Στο μισό χρόνο μαγειρέματος τσεκάρετε τα υγρά του φαγητού κι αν δείτε ότι έχει στεγνώσει η σάλτσα προσθέστε λίγο νεράκι, ξανασκεπάστε με το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο.
Μετά τις 3 ώρες το φαγητό θα έχει μείνει με το λαδάκι του και είναι λουκούμι!!

Καλή Όρεξη!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου