Χοιρινά Παϊδάκια να γλύφεις και τα δάχτυλά σου!!
Υλικά :
2 κιλά χοιρινά παϊδάκια σε σιδηρόδρομο
Υλικά για 1η στρώση
2 κ.σ. αλάτι
1 κ.γλ.πιπέρι
1 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
2 κ.γλ. κρεμμύδι αποξηραμένο
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.γλ. πιπέρι κόκκινο
1 κ.γλ. πιπέρι κόκκινο
3 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γλ. μουστάρδα σε σκόνη
1/2 κ.γλ. μπούκοβο
1/2 κ.γλ. κάρυ
λίγη μουστάρδα dijon ή κανονική
λίγη μουστάρδα dijon ή κανονική
Υλικά για 2η στρώση
2 κ.σ. μέλι
Υλικά για 3η στρώση
1 φλυτζάνι κέτσαπ**
1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
1 κ.σ. worstercher sause (προαιρετικά)
chili sauce (προαιρετικά)**
chili sauce (προαιρετικά)**
steak sauce (προαιρετικά)**
** Αν έχετε τις chili & steak sauce τότε μαζί με την κέτσαπ θα πρέπει να είναι 1 φλυτζάνι. Αν δεν έχετε τότε βάζετε μόνο κέτσαπ.
** Αν έχετε τις chili & steak sauce τότε μαζί με την κέτσαπ θα πρέπει να είναι 1 φλυτζάνι. Αν δεν έχετε τότε βάζετε μόνο κέτσαπ.
Εκτέλεση :
![]() |
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα μπαχαρικά (εκτός από την μουστάρδα dijon) και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μίγμα. |
![]() |
Παίρνοντας χαρτί κουζίνας αρχίζουμε να τραβάμε την μεμβράνη προσέχοντας να βγαίνει ομοιόμορφα και να μην κοπεί ώστε να βγει πιο εύκολα. |
![]() |
Με την βοήθεια του χαρτιού θα βγει καλύτερα γιατί με τα χέρια γλιστράει και δεν είναι εύκολο να αφαιρεθεί. |
![]() |
Έπειτα αλοίφουμε με λίγη μουστάρδα και το πάνω αλλά και το κάτω μέρος του κρέατος ώστε να κολλήσουν τα μπαχαρικά. |
![]() |
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και κοιτάμε να πάνε παντού. |
![]() |
Τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο το κρέας και προσέχουμε να μην σκιστεί γιατί δεν θέλουμε να χάθουν καθόλου υγρά. Η κάτω πλευρά του κρέατος πρέπει να είναι προς τα πάνω. |
![]() |
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, στους 130 βαθμούς για 2,5 ώρες. |
![]() |
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά της 3ης στρώσης. |
![]() |
Προσθέτουμε, αν χρειάζεται, λίγο νερό, τόσο όσο να ανακατευτούν τα υλικά και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει. |
![]() |
Μετά από λίγη ώρα η υγρασία θα έχει εξατμιστεί και θα έχουμε μια πολύ ωραία πάστα. |
![]() |
Μετά από 2,5 ώρες βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο και ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο. |
![]() |
Ζεσταίνουμε λίγο το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων για να γίνει ρευστό και με ένα πινέλο περνάμε και τις δυο πλευρές του χοιρινού. |
![]() |
Το βάζουμε για 5-10 λεπτά στο φούρνο ίσα ίσα να καραμελώσει το μέλι. |
![]() |
Γυρνάμε το φούρνο στο γκριλ στους 200 βαθμούς. Βάζουμε την πάστα με την κέτσαπ και την απλώνουμε με το πινέλο να πάει παντού και πάνω και κάτω από το κρέας. |
![]() |
Βάζουμε το κρέας στο φούρνο με το γκριλ για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσει η πάστα. |
![]() |
Έτοιμα τα παιϊδάκια!! Τα κόβουμε και τα σερβίρουμε. |
![]() |
Είναι νόστιμα, γλυκά & πικάντικα και το κρέας ''πέφτει'' από το κόκκαλο! |
Καλή Επιτυχία και Καλή Απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου