Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Καραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια!

Ένα φαγητό που δεν χρειάζεται μαχαιροπήρουνο!

 

 Υλικά :

2 κιλά κορτεζίνες (χοιρινά παϊδάκια)
2 κουταλιές σούπας πάπρικα γλυκιά
2 κουταλιές σούπας μέλι
1 κουταλιά σούπας μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας barbeque sause
1,5 κουταλιά σούπας soy sause
1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
1 κ.σ. μπούκοβο
1,5 κ.σ. ξύδι λευκό
1,5 κ.σ. αλάτι
1/4 φλυτζάνι τσαγιού λάδι



Εκτέλεση :


Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί να ενσωματωθούν καλά. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

Βάζουμε τις κορτεζίνες σε ένα ταψί και περιχύνουμε το μίγμα μπαχαρικών.

Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 1 - 2 ωρίτσες (και παραπάνω να τα αφήσουμε δεν υπάρχει πρόβλημα)

Βάζουμε στο ταψί του φούρνου την σχάρα και προθερμένουμε τον φούρνο στον αέρα στους 200.

Τοποθετούμε δίπλα δίπλα και ένα ένα τα παϊδάκια στη σχάρα.

Ό,τι περίσσεψε στο ταψί που μαρινάραμε τα παϊδάκια το κρατάμε για μετά.

Ψήνουμε για 15 λεπτά από τη μια μεριά στη μεσαία σχάρα. Τα βγάζουμε και τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά αλείφωντας ξανά το μίγμα μπαχαρικών που περίσσεψε. Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

Ανεβάζουμε στην πάνω σχάρα το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο γκριλ στους 230 βαθμούς για 3-4 λεπτά. Αν δείτε ότι έχουν πάρει χρώμα νωρίτερα βγάλτε τα.

Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο για 10-15 λεπτά ώστε να '' τραβήξουν'' τα ζουμιά τους. Στον πάτο του ταψιού που τα ψήσαμε θα δούμε μια σκούρα καραμελωμένη σάλτσα. Μετά τα 10 λεπτά περνάμε τα παϊδάκια μέσα από αυτή τη σάλτσα και κατόπιν σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου