Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Gourmetδιάρικες τηγανιτές πατάτες


Extra Τραγανές και νόστιμες!!! 

 

Υλικά : 

Βασικό υλικό η αγαπημένη μας Πατάτα 
 
 












  


Καθαρίζουμε και πλένουμε όσες πατατούλες θέλουμε. Εδώ έχω 7 πατάτες αλλά επειδή οι 5 είναι αρκετά μικρές είναι σαν να έχω 4 μεσαίες πατάτες.
Αν θέλετε μπορείτε να τις αφήσετε και με τη φλούδα τους αρκεί να τις έχετε πλύνει πολύ πολύ καλά!
1,5 φλυτζάνι αλεύρι  
2 κουταλάκια κοφτά του γλυκού αλάτι
μισό κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι κοφτό πάπρικα
1 κουταλάκι ρίγανη  

μπορείτε να κάνετε ό,τι συνδυασμό υλικών θέλετε πχ. κόκκινο πιπέρι, τσίλι κ.α.


Εκτέλεση : 
Κόβουμε μια μια τις πατάτες μας κατά μήκος σε φέτες του ενός εκατοστού και έπειτα στη μέση. Όπως τις νορμαλ τηγανιτές πατάτες.
Στη συνέχεια βάζουμε την μια δίπλα στην άλλη
και κόβουμε σε κύβους. Κάνουμε το ίδιο σε όλες τις πατατούλες μας
Μόλις τις κόψουμε σε κυβάκια τις πλένουμε σε μπόλικο νεράκι και τις στραγγίζουμε καλά
τις μεταφέρουμε σε 2-3 στρώσεις από αποροοφητικό χαρτί κουζίνας ή σε μια στεγνή πετσέτα
τις πιέζουμε με άλλο χαρτάκι από πάνω να στραγγίξουν το νερό και τις αφήνουμε εκεί μέχρι να ετοιμάσουμε το επόμενο βήμα
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και την ρίγανη.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Αν δεν σας αρέσει κάποιο υλικό μπορείτε να το παραλείψετε ή αν σας αρέσει κάποιο πιο πολύ, πχ. αλάτι ή ρίγανη, να αυξήσετε την ποσότητα. Εδώ η αναλογία που σας δίνω είναι νομίζω όσο πρέπει.
Βάζουμε τις μισές πατατούλες μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι να πάει παντού
Όπως βλέπετε όλες οι πατατουλες είναι καλά σκεπασμένες με το μίγμα
Τις μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα σουρωτήρι και τις τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό αλεύρι. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες μισές πατατούλες και πάμε για τηγάνισμα.
Τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα και τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί
Είναι πολύ τραγανές έξω, μαλακές μέσα και με πολύ ωραία spicy γεύση!

Δοκιμάστε τες και Καλή σας Απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου