Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Τηγανητά αυγά με ντομάτα, φέτα και καραμελωμένα κρεμμύδια

Είναι πεντανόστιμα!


Υλικά για 2 μερίδες :

4 αυγά
2 ντομάτες μικρές ή μια μεγάλη
1 κρεμμύδι ξερό μικρό (εμένα ήταν μεγάλο και χρησιμοποίησα το μισό)
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
λίγο μαϊντανο
50γρ φέτα
πάπρικα
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι (μαύρο και κόκκινο)


 


Εκτέλεση :


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι για να το τσιγαρίσουμε σε χαμηλή φωτιά
Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους βγάζοντας την ''καρδιά'' της. Δεν τα πετάμε. Μόλις κόψουμε τις ντομάτες σε κύβους θα τις βάλουμε σε ένα μπολάκι. Μέσα εκεί, με το χέρι μας, θα πιέσουμε την ψίχα από τις ντομάτες που αφήσαμε στην άκρη να βγάλουν τους χυμούς τους και μετά θα τα πετάξουμε
Ετοιμάζουμε το φρέκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανο και το σκόρδο.
Μόλις τα κρεμμύδια μας έχουν πάρει ένα λευκό/διάφανο χρώμα ρίχνουμε το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να τσιγαριστεί ελαφρώς το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Σε χαμηλή φωτιά πάντα
Ρίχνουμε τους κύβους ντομάτας και τον πελτέ και ανακατεύουμε να ενωθεί καλά η ντομάτα με το κρεμμύδι ώστε με τα σάκχαρα της να το καραμελώσει.
Μετά από 2-3 λεπτά βρασμού της ντομάτας ρίχνουμε το μισό μαϊντανο και λίγη ρίγανη
Όταν δείτε ότι έχουν μειωθεί τα υγρά της ντομάτας ρίχνετε το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύετε

Με ένα αυγό κάνετε τρύπες οι οποίες θα είναι οι υποδοχές των αυγών

Έτσι δηλαδή
Ρίχνετε μέσα στις υποδοχές τα αυγά και συνεχίζετε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά
Πάνω στα αυγά ρίχνετε αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο, πάπρικα και τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Μόλις τα αυγά σας είναι έτοιμα σβήνετε την φωτιά και τρίβετε την φέτα.

Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου