Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ομελέτα φούρνου

Από τις ομελέτες που θα ξαναφτιάξεις!

 

Η ομελέτα φούρνου είναι μια γρήγορη λύση όταν δεν έχουμε τι να μαγειρεψουμε και μπορούμε να βάλουμε ό,τι υλικά έχουμε στο ψυγείο μας (αρκεί να έχουμε τα αυγά).

Οι συνδυασμοί είναι άπειροι! Μπορείτε να βάλετε πιπεριές, ντομάτα κομμένη σε κύβους, κρεμμύδι ξερό ή φρέσκο, πατάτες, λουκάνικο, τυριά, μπέικον, ζαμπόν και πολλά άλλα.

Η ομελέτα που θα δείτε παρακάτω έχει τα εξής :

Υλικά για ένα μικρό πυρεξάκι που βγάζει περίπου 6 κομμάτια :

6 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
3 μικρές βραστές πατάτες (όχι πολύ βρασμένες)
1 λουκάνικο φρανκφούρτης 
3 φέτες γαλοπούλα βραστή 
τυρί τριμμένο + τυρί κομμένο σε κύβους 
λίγο βούτυρο (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση : 

Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις βάζουμε σε νερό που βράζει. Επειδή είναι ήδη κομμένες ο χρόνος βρασμού είναι πολύ μικρός (το πολύ 10 λεπτά). Ούτως ή άλλως δεν τις θέλουμε πολύ βρασμένες διότι θα συνεχίσουν να ψήνονται στο φούρνο. 

Βάζουμε στο πάτο του ταψιού ένα στρώμα από τις βρασμένες πατάτες κομμένες σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε την γαλοπούλα, το λουκάνικο, το τυρί σε κύβους και τα ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες. Προσθέτουμε τριμμένο τυράκι κι αν θέλουμε βάζουμε λίγο βούτυρο σε διάφορα σημεία.
Αλατο-πιπερο-ριγανώνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρώς με ένα πηρούνι να σπάσουν οι κρόκοι

Ρίχνουμε τα αυγά πάνω από τα υπόλοιπα υλικά και πάμε για ψήσιμο στους 180.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έχουν ενωθεί τα υλικά, έχει ψηθεί το αυγό και έχει πάρει η ομελέτα μας ένα όμορφο χρώμα.

Κόψτε την ομελέτα σε μερίδες, φτιάξτε και μια δροσιστική σαλατούλα και απολαύστε!

Καλή όρεξη!

1 σχόλιο: