Υλικά :
2 μήλα
ξύσμα από ένα λεμόνι
χυμό μισού λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό κανέλα
2 αυγά
1 βανιλίνη
100γρ. βούτυρο
3/4 κούπας τσαγιού ζάχαρη.
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι διαλυμένο σε λίγο γάλα (συνολικά να είναι 1 κούπα του τσαγιού)
300γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές του γλυκού baking powder
Εκτέλεση :
2 μήλα
ξύσμα από ένα λεμόνι
χυμό μισού λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό κανέλα
2 αυγά
1 βανιλίνη
100γρ. βούτυρο
3/4 κούπας τσαγιού ζάχαρη.
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι διαλυμένο σε λίγο γάλα (συνολικά να είναι 1 κούπα του τσαγιού)
300γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές του γλυκού baking powder
Εκτέλεση :
![]() |
Τρίβουμε στον τρίφτη τα μήλα, στίβουμε το μισό λεμόνι και προσθέτουμε την κανέλα. |
![]() |
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και μετά ρίχνουμε τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν. |
![]() |
Βουτυρώνουμε τις φόρμες έχοντας προθερμάνει το φούρνο στους 180 και γεμίζουμε στα 3/4. Εγώ πασπάλισα πάνω από το καθένα μισή κουταλίτσα ζάχαρη κρυσταλλική (το βήμα αυτό είναι προαιρετικό). |
![]() |
Ψήνουμε στους 180 για περίπου 30 λεπτά. Τσεκάρουμε στη μισή ώρα με μια οδοντογλυφίδα να δούμε αν είναι έτοιμα ή αν θέλουν λίγο ακόμα. |
![]() |
Καλή επιτυχία! |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου