Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Muffins με Μήλο και Κανέλα

Υλικά : 

2 μήλα
ξύσμα από ένα λεμόνι
χυμό μισού λεμονιού 
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό κανέλα 
2 αυγά
1 βανιλίνη
100γρ. βούτυρο 
3/4 κούπας τσαγιού ζάχαρη. 
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι διαλυμένο σε λίγο γάλα (συνολικά να είναι 1 κούπα του τσαγιού)
300γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
2 κουταλιές του γλυκού baking powder

Εκτέλεση : 

 
Τρίβουμε στον τρίφτη τα μήλα, στίβουμε το μισό λεμόνι και προσθέτουμε την κανέλα.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και μετά ρίχνουμε τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι με το γάλα. Ρίχνουμε τα μήλα και προσθέτουμε σιγά σιγά περίπου το αλεύρι στο οποίο έχουμε προηγουμένως ανακατέψει το μπέϊκιν πάουντερ.  Η ζύμη  θα είναι σαν αυτή του κεϊκ.
Βουτυρώνουμε τις φόρμες  έχοντας προθερμάνει το φούρνο στους 180 και γεμίζουμε στα 3/4. Εγώ πασπάλισα πάνω από το καθένα μισή κουταλίτσα ζάχαρη κρυσταλλική (το βήμα αυτό είναι προαιρετικό).
Ψήνουμε στους 180 για περίπου 30 λεπτά. Τσεκάρουμε στη μισή ώρα με μια οδοντογλυφίδα να δούμε αν είναι έτοιμα ή αν θέλουν λίγο ακόμα.


Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη (ίσως και κανέλα αν θέλετε) και απολαμβάνουμε! Το μήλο στη μέση των Muffins θα έχει την υφή του πουρέ. Μην νομίσετε ότι είναι άψητα τα muffins σας, το μήλο είναι :)

Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου