Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Τυρί Σαγανάκι (με μυρωδικά)

Κλασσικός μεζές!

Εύκολο μεζεδάκι, τέλειο για μπυροκατάσταση ή ουζοκατάσταση! Μπορείτε να το κάνετε και χωρίς τα μυρωδικά αλλά και με αυτήν την παραλλαγή είναι τέλειο!  

Υλικά :
Σκληρό αλμυρό τυράκι (κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα)
Λίγο αλευράκι
ρίγανη
λίγο πιπέρι
θρούμπι (προαιρετικά αν έχετε)
ό,τι άλλο σας έρθει στο μυαλό και στη γεύση  


Εκτέλεση :    

 

Βάζετε σε ένα πιάτο το αλεύρι και το ανακατεύεται με τα μυρωδικά. Μην το παρακάνετε με τα μυρωδικά, ίσα ίσα το άρωμα τους θέλουμε.
Βρέχετε το τυράκι με νερό ώστε να κολλήσει το αλεύρι
Περνάτε το τυράκι από το αλεύρι καλύπτωντας όλες τις πλευρές. Με τα δάχτυλά σας απλώνετε το αλεύρι και απομακρύνετε το περίσσιο αλεύρι από το τυρί.
Όταν ετοιμάσετε το τυρί το τηγανίζετε σε λαδάκι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα από όλες τις πλευρές. Δεν παίρνει πάνω από 3 λεπτά αν το λάδι έχει τη σωστή θερμοκρασία. Μπορείτε αντί να κόψετε το τυρί σε μπαστούνια να κόψετε ολόκληρη φετούλα.
Αν σας αρέσει το λεμόνι ρίξτε λίγο από πάνω! Του πάει πολύ!

Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου