Κλασσικός μεζές!
Εύκολο μεζεδάκι, τέλειο για μπυροκατάσταση ή ουζοκατάσταση! Μπορείτε να το κάνετε και χωρίς τα μυρωδικά αλλά και με αυτήν την παραλλαγή είναι τέλειο!
Υλικά :
Σκληρό αλμυρό τυράκι (κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα)
Λίγο αλευράκι
ρίγανη
λίγο πιπέρι
θρούμπι (προαιρετικά αν έχετε)
ό,τι άλλο σας έρθει στο μυαλό και στη γεύση
Εκτέλεση :
![]() |
Βάζετε σε ένα πιάτο το αλεύρι και το ανακατεύεται με τα μυρωδικά. Μην το παρακάνετε με τα μυρωδικά, ίσα ίσα το άρωμα τους θέλουμε. |
![]() |
Βρέχετε το τυράκι με νερό ώστε να κολλήσει το αλεύρι |
![]() |
Περνάτε το τυράκι από το αλεύρι καλύπτωντας όλες τις πλευρές. Με τα δάχτυλά σας απλώνετε το αλεύρι και απομακρύνετε το περίσσιο αλεύρι από το τυρί. |
![]() |
Όταν ετοιμάσετε το τυρί το τηγανίζετε σε λαδάκι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα από όλες τις πλευρές. Δεν παίρνει πάνω από 3 λεπτά αν το λάδι έχει τη σωστή θερμοκρασία. Μπορείτε αντί να κόψετε το τυρί σε μπαστούνια να κόψετε ολόκληρη φετούλα. |
![]() |
Αν σας αρέσει το λεμόνι ρίξτε λίγο από πάνω! Του πάει πολύ! Καλή όρεξη!!! |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου