Υλικά :
2 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ αλάτι
3/4 φλυτζανιού μαύρη ζάχαρη (ή λευκή)
2 αυγά
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 μπανάνες
1/2 φλυτζάνι γάλα όπου έχουμε ρίξει 1 κ.γ λεμόνι
1 1/2 κ.γλ βανίλια ή μια βανιλίνη
ξύσμα από ένα λεμόνι και το μισό χυμό
1 κ.γ. κοφτό κανέλλα
Εκτέλεση :
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και του προσθέτουμε το αλάτι, τη σόδα και το baking.
2 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ αλάτι
3/4 φλυτζανιού μαύρη ζάχαρη (ή λευκή)
2 αυγά
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 μπανάνες
1/2 φλυτζάνι γάλα όπου έχουμε ρίξει 1 κ.γ λεμόνι
1 1/2 κ.γλ βανίλια ή μια βανιλίνη
ξύσμα από ένα λεμόνι και το μισό χυμό
1 κ.γ. κοφτό κανέλλα

Εκτέλεση :
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και του προσθέτουμε το αλάτι, τη σόδα και το baking.
![]() |
Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα του λεμονιού και λιώνουμε τις τρεις μπανάνες. |
![]() |
Μόλις οι μπανάνες γίνουν πουρές προσθέτουμε το χυμό από το μισό λεμόνι και την κανέλλα |
![]() |
Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο καλά και έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη |
![]() |
Προσθέτουμε το ένα αυγό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Έπειτα προσθέτουμε το 2ο αυγό να ενσωματωθεί κι αυτό |
![]() |
Ρίχνουμε τον πουρέ μπανάνας και ανακατεύουμε |
![]() |
Όταν θα βάλουμε το αλεύρι θα ανακατεύουμε με το χέρι για να μην πολυχτυπηθεί στο μιξερ το μίγμα. Ρίχνετε το πρώτο φλυτζάνι με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά |
![]() |
Μετά ρίχνετε το φλυτζάνι με το γάλα |
![]() |
Και έπειτα το 2ο φλυτζάνι με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να μην βλέπουμε καθόλου αλεύρι |
![]() |
Σε βουτυρωμένη φόρμα ρίχνετε το μίγμα και ψήνετε στους 175 βαθμούς για 60-65 περίπου λεπτά (ανάλογα τον φούρνο). |
![]() |
Μόλις τσεκάρετε ότι το μπανανόψωμό σας είναι έτοιμο, βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κάτσει για 15 λεπτα πριν ξεφορμάρετε. |
![]() |
Καλή σας απόλαυση!!! |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου