Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Μπανανόψωμο

Υλικά :

2 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ αλάτι
3/4 φλυτζανιού μαύρη ζάχαρη (ή λευκή)
2 αυγά
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 μπανάνες
1/2 φλυτζάνι γάλα όπου έχουμε ρίξει 1 κ.γ λεμόνι
1 1/2 κ.γλ βανίλια ή μια βανιλίνη
ξύσμα από ένα λεμόνι και το μισό χυμό
1 κ.γ. κοφτό κανέλλα


 

Εκτέλεση :

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και του προσθέτουμε το αλάτι, τη σόδα και το baking.


Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα του λεμονιού και λιώνουμε τις τρεις μπανάνες.
Μόλις οι μπανάνες γίνουν πουρές προσθέτουμε το χυμό από το μισό λεμόνι και την κανέλλα
Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο καλά και έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη
Προσθέτουμε το ένα αυγό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Έπειτα προσθέτουμε το 2ο αυγό να ενσωματωθεί κι αυτό

Ρίχνουμε τον πουρέ μπανάνας και ανακατεύουμε
Όταν θα βάλουμε το αλεύρι θα ανακατεύουμε με το χέρι για να μην πολυχτυπηθεί στο μιξερ το μίγμα. Ρίχνετε το πρώτο φλυτζάνι με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά

Μετά ρίχνετε το φλυτζάνι με το γάλα

Και έπειτα το 2ο φλυτζάνι με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να μην βλέπουμε καθόλου αλεύρι
Σε βουτυρωμένη φόρμα ρίχνετε το μίγμα και ψήνετε στους 175 βαθμούς για 60-65 περίπου λεπτά (ανάλογα τον φούρνο).
Μόλις τσεκάρετε ότι το μπανανόψωμό σας είναι έτοιμο, βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κάτσει για 15 λεπτα πριν ξεφορμάρετε.
Καλή σας απόλαυση!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου