Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Τηγανόπιτες


Υλικά :

1/2 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ
1/2 κ.σ. αλάτι
περίπου 1,5 φλυτζάνι νερό (το βλέπετε ανάλογα με τη ζύμη)

1,5 φλυτζάνι τριμμένη φέτα ή και άλλα τυριά
λίγο πιπέρι
λίγη ρίγανη ή δυόσμο (προαιρετικά)
λάδι (για τα χέρια και το τηγάνισμα)


Εκτέλεση :

Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτετε σιγά σιγά το νερό μέρι να φτιάξουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας και είναι αφράτη. Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί (κάνα 20λεπτο) και έπειτα την χωρίζουμε σε μπαλίτσες αναλόγως του μεγέθους που θέλουμε να είναι οι τηγανόπιτες μας.


Εγώ τα έκανα σε 7 μπαλίτσες αρχικά και έπειτα σε 14.

Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη την φέτα με ό,τι άλλο τυρί έχουμε επιλέξει, προσθέτουμε ελάχιστο πιπέρι κι αν θέλουμε λίγη ρίγανη ή δυόσμο). Τα μυρωδικά αν θέλετε τα παραλείπετε.

Έχουμε βάλει σε ένα μπολάκι λάδι στο οποίο βουτάμε τα δάχτυλά μας, πέρνουμε κάθε μια μπαλίτσα και την ανοίγουμε σε φύλλο.

Γεμίζουμε κάθε τηγανόπιτα με λίγο από το μίγμα τυριών μας.

Πιέζουμε το φύλλο ώστε να πάει το τυράκι παντού και κλείνουμε καλά καλά τις άκρες για να μην μας χυθεί το μίγμα στο τηγάνι.

Μέχρι να φτιάξουμε τις πίτες μας βάζουμε το λάδι να ζεσταίνεται. Μην ξεχνάτε να λαδώνετε τα δάχτυλα σας κάθε φορά που ανοίγετε το φύλλο. Βοηθάει στην διαδικασία και νοστιμεύει την πιτούλα μας.

Αφήνουμε το λάδι να κάψει καλά, έπειτα χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τις πίτες μας. Θέλουμε να έχουν ένα όμορφο χρώμα και από τις δυο πλευρές.

Καλή όρεξη!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου