Είναι τέλειο και τρώγεται μετά μανίας! Συνοδεύεται πολύ ωραία με παγωτό αλλά και σκέτο είναι σοκο-κόλαση!
Υλικά :
5 - 7 αυγά (αναλόγως το μέγεθος)
2 βανίλιες
1 δοσομετρική κούπα (περίπου 1 φλυτζάνι ζάχαρη)
375γρ. κουβερτούρα
1 πακέτο (στο χαρτί) βούτυρο.
2 δ/σ. κούπες (δλδ 2 φλυτζάνια) αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση :
 |
Βάζουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς να προθερμανθεί |
 |
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. |
 |
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τις βανίλιες και την ζάχαρη. Τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. |
 |
Ρίχνουμε σιγά σιγά την σοκολάτα μέσα στο μίγμα των αυγών
να ενωθούν καλά. Δεν την ρίχνουμε όλη μαζί γιατί λόγω της θερμοκρασίας
μπορεί να ψηθούν τα αυγά. Σιγά σιγά. |
 |
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ |
 |
Ρίχνουμε το αλεύρι στο σοκολατένιο μίγμα μας σιγά σιγά και ανακατεύουμε. |
 |
Η ζύμη μας είναι έτοιμη! |
 |
Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ |
 |
Βάζουμε το μίγμα μας και ψήνουμε για 12-14 λεπτά! |
 |
Το
αφήνουμε να παγώσει πριν ξεφορμάρουμε γιατί αν δεν παγώσει και το
αναποδογυρίσετε θα ανοίξει και θα χυθεί όλο το εσωτερικό που είναι
ρευστό!
Κόβουμε και απολαμβάνουμε!!
Καλή Επιτυχία! |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου