Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Κουλουράκια κρασιού

Υλικά :

2 φλυτζάνια φαριναπ
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι baking powder
μισό φλυτζάνι κρασί
μισό φλυτζάνι λάδι
λίγο πιπέρι
2 κουταλιές σούπας νερό

Εκτέλεση :  


Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι, το πιπέρι και το baking powder.
Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και προσθέτουμε το κρασί, το λάδι και το νερό.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί η ζύμη μας. Είναι πολύ μαλακή και δεν κολλάει.

Πλάθουμε μπαστουνάκια, τα ενώνουμε σε κύκλο και τα βάζουμε στο ταψί μας πάνω σε βρεγμένη λαδόκολα.
Ψήνουμε στους 180, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα για περίπου 25 με 30 λεπτά.
Μπορείτε να κάνετε κι άλλους συνδυασμούς βάζοντας καρότο, ελιά ψιλοκομμένη, τυρί, ρίγανη, πάπρικα κ.ο.κ Απλά προσέξτε αν βάλετε τυρί ίσως αν είναι πολύ αλμυρό (π.χ παρμεζάνα) να πρέπει να παραλείψετε το αλάτι.

Καλή Επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου