Νόστιμο, διαφορετικό και έτοιμο σε 30-35 λεπτά!!!
Υλικά για 4 μερίδες :
600γρ στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκίτσες
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας κάρυ
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1 φλυτζάνι mix λαχανικών (αν τα έχετε φρέσκα ακόμα καλύτερα)
αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι, νερό ή ζωμό
προαιρετικά :
1 κουταλιά μουστάρδα
μισό φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
600γρ στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκίτσες
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας κάρυ
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1 φλυτζάνι mix λαχανικών (αν τα έχετε φρέσκα ακόμα καλύτερα)
αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι, νερό ή ζωμό
προαιρετικά :
1 κουταλιά μουστάρδα
μισό φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο κοτόπουλο αλάτι, πιπέρι και πάπρικα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Προσοχή με το πιπέρι. Δεν βάζουμε πολύ γιατί το κάρυ έχει έντονη spicy γεύση από μόνο του.
Βάζουμε στο κοτόπουλο αλάτι, πιπέρι και πάπρικα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Προσοχή με το πιπέρι. Δεν βάζουμε πολύ γιατί το κάρυ έχει έντονη spicy γεύση από μόνο του.
![]() |
Σ'ένα γουοκ (ή κατσαρόλα) τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι μέχρι ν'ασπρίσει. (το μάτι της κουζίνας να είναι στη δυνατή ένταση) |
![]() |
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο να τσιγαριστεί κι αυτό |
![]() |
Ετοιμάζουμε το κάρυ και το κορν φλάουρ |
![]() |
όταν το κοτόπουλο έχει τσιγαριστεί καλά από όλες τις πλευρές (αν θέλουμε σβήνουμε με κρασί), χαμηλώνουμε το μάτι στο μέτριο (προς δυνατό) και προσθέτουμε το κάρυ με το κορν φλάουρ |
![]() |
Συνοδεύεται με ρυζάκι ή πουρέ ή και τα δυο και... Καλή σας όρεξη!!! |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου