Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Κορμός σοκολάτας σε 15 λεπτά!

Καταψύχεται για 3 ώρες και διατηρείται στο ψυγείο


Κλασσικός κορμός με μια διαφορετική εκτέλεση. Εύκολο γλυκάκι που πάντα μας βγάζει ασπροπρόσωπους!





Υλικά :

1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
150γρ βούτυρο (αν βάλουμε αγελάδος γίνεται ακόμα πιο νόστιμο)
3,5 κουταλιές της σούπας κακάο


















Εκτέλεση :

Κοσκινίζουμε το κακάο σε ένα μπολάκι και σε ένα άλλο σπάμε τα μπισκότα στα 6.


Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.

Έπειτα προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακάο

Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μίγμα μας σοκολατένιο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε λίγα λίγα τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε

Όταν τελειώσουμε με τα μπισκότα θέλουμε να έχει πάει παντού η σοκολάτα.

Σε μια φόρμα ή και κατευθείαν στην λαδόκολλα τυλίγουμε το ρολό. Καλύτερα να βάλουμε μια στρώση αλουμινόχαρτου κάτω και από πάνω μια στρώση λαδόκολλα. Σκεπάζουμε το ρολό με την λαδόκολλα και έπειτα με το αλουμινόχαρτο το κλείνουμε. Μην χρησιμοποιήσετε κατευθείαν αλουμινόχαρτο γιατί κολλάει όταν είναι να το βγάλουμε... Καταψύχουμε για περίπου 3 ώρες.

Ξεφορμάρουμε το ρολό σας και το αφήνουμε για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου

Γαρνίρουμε αν θέλουμε με τριμμένο μπισκότο ή καρύδι ή φουντούκι

Και έτοιμο!!!

Καλή Επιτυχία!



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου