Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Ψαρόσουπα

Υλικά για 6 μερίδες :

1 με 1,5 κιλό ψάρια (κοκκινόψαρο, σφυρίδα, μπακαλιάρο, ροφό, όσα πιο πολλά ψάρια βάλετε τόσο πιο νόστιμη θα γίνει η σούπα)
1 ματσάκι σέλινο
1 μεγάλη ντομάτα

6 πατάτες μέτριες
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 καρότα μεγάλα
1,5 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ (αν δεν έχετε γλασέ βάλτε καρολίνα όπως εγώ)
1 λεμόνι
λάδι
αλάτι
πιπέρι
τούλι για το τύλιγμα των ψάριων και σπάγγο μαγειρικής (τρίχινο)



 
 














Εκτέλεση :

Πλένουμε και καθαρίζουμε το ψάρι μας και τα λαχανικά. Αν οι πατάτες και τα καρότα είναι πολύ χοντρά τα κόβουμε στη μέση.

Αν θέλουμε να είναι το σέλινο μαζεμένο το δένουμε με έναν σπάγγο και το βάζουμε στη χύτρα μαζί με τα καρότα, τις πατάτες, το κρεμμύδι και την ντομάτα. Προσθέτουμε νερό τόσο όσο να καλύψει τα λαχανικά και ρίχνουμε λαδάκι, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις πάρει βράση το νερό κλείνουμε τη χύτρα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά σε μικρής έντασης φωτιά.

Εν τω μεταξύ τυλίγουμε τα ψάρια μας με τούλι και τα δένουμε με σπάγγο να μην ανοίξουν. Αυτό το κάνουμε για να μην πέσει κάποιο κόκκαλο μέσα στη σούπα όταν θα τα βράσουμε.
Μετά από 8-10 λεπτά βρασμού ανοίγουμε την χύτρα και αφαιρούμε όλα τα λαχανικά.
Στο multi mixer βάζουμε 2-3 κομμάτια πατάτας, 3-4 κομμάτια καρότου, την ντομάτα και το κρεμμύδι.
Τα πολτοποιούμε, τα ρίχνουμε στη σούπα και ανακατεύουμε.
Μέσα στο ζουμί που έβρασαν τα λαχανικά προσθέτουμε τα ψάρια μαζί με το 1,5 φλυτζανάκι ρύζι και βράζουμε σε μεσαία ένταση για 15 λεπτά.
Δοκιμάζουμε από το ζουμάκι και προσθέτουμε αν το κρίνουμε απαραίτητο αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε απαλά κάθε τόσο μην μας κολλήσει το ρύζι.

Σε μια πιατέλα στρώνουμε τα λαχανικά με τα ψάρια μας και προσθέτουμε εκ νέου λίγο αλάτι και πιπέρι.
Μέσα στο multi προσθέτουμε λάδι με το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν.
Περιχύνουμε το μισό λαδολέμονο στην πιατέλα
και το άλλο μισό στην σούπα
Σερβίρουμε στα πιάτα μας πασπαλίζοντας με πιπεράκι

Αν θέλουμε βάζουμε μέσα στη σούπα μας λίγα από τα λαχανικά, το ψάρι και λαδολέμονο.

Καλή Απόλαυση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου