Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Αραβικές πίτες

Εύκολες πιτούλες, ιδανικές για ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα όταν ετοιμαζόμαστε να δούμε ταινιούλα :) 



Υλικά για 4 πίτες :

1,5 φλυτζάνι αλεύρι
μισκό κουταλάκι αλάτι
λίγο λάδι
1/2 φλυτζάνι νερό χλιαρό


Εκτέλεση : 

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε το λάδι και το νερό.
Πλάθουμε μέχρι η ζύμη μας μην κολλάει και να είναι μαλακή
Χωρίζουμε σε 4 μέρη
Βάζουμε το κάθε πιτάκι σε καθαρή επιφάνεια κι αρχίζουμε να το ανοίγουμε. Αν δούμε ότι η ζύμη ότι κολλάει πασπαλίζουμε με αλεύρι
Το μέγεθος της πίτας εξαρτάται από το τηγάνι που έχουμε και το πάχος που θέλουμε. Πριν αρχίσετε να τις ψήνετε καλό είναι να τις ανοίξετε όλες μιας και δεν παίρνει πολύ ώρα το ψήσιμο.
Ζεσταίνουμε καλά το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μεσαία ένταση. Δεν χρειάζεται να βάλουμε λάδι. Ρίχνουμε κατ' ευθείαν την πίτα μέσα. Μόλις βγάλει φουσκάλες στην πάνω μεριά την γυρίζουμε.
Ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και από τις δυο μεριές.
Γέμιση :   Μπορείτε να βάλετε ό,τι γέμιση θέλετε μέσα στις πίτες. Εγώ τηγάνισα κοτομπουκιές και έβαλα στη βάση μαγιονέζα και κέτσαπ

Πρόσθεσα μαρούλι, ρόκα, κρεμμύδι ελαφρώς τσιγαρισμένο με λίγο αλάτι (το έβαλα στο τηγάνι στο οποίο έφτιαξα τις πίτες μόλις είχα σβήσει τη φωτιά), πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη και τις μπουκιές κοτόπουλου.
Έκλεισα την κάθε πιτούλα με μια οδοντογλυφίδα
Και έτοιμες για να τις απολαύσουμε!

Καλή Όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου