Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ρεβύθια κοκκινιστά στη γάστρα με κοτόπουλο

Ένα πολύ πολύ νόστιμο φαγητό που θα σας αλλάξει τη γνώμη για τα ρεβύθια!

 

Υλικά (βγάζει άνετα 6 μερίδες) :

1 κοτόπουλο
1/2 πακέτο ρεβύθια (μουλιασμένα για τουλάχιστον 12 ώρες σε νερό με ένα κουταλάκι σόδα)
3 μεσαίες πατάτες
1 μεγάλο φρέσκο κρεμμύδι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
2 κολοκυθάκια
1 καρότο
1/4 πιπεριά κόκκινη
1/4 πιπεριά κίτρινη
1/4 πιπεριά πράσινη
1/2 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
λάδι

 




















Εκτέλεση :

Βάζουμε τα ρεβύθια στη χύτρα και ξεκινάμε το βρασμό. Αφαιρούμε τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια. Μόλις βγάλουμε τον αφρό και έχει ξεκινήσει ο βρασμός κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε από την ώρα που θα σηκωθεί η βαλβίδα για 5-7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς.

Μόλις βράσουν στη χύτρα τα ρεβύθια τα βάζουμε στη γάστρα μας. Το ζουμί που έβρασαν δεν το πετάμε, το κρατάμε για τη σάλτσα.

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές

και τα λαχανικά

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια με το λαδάκι να τσιγαριστούν σε μέτρια φωτιά. Μετά από λίγο προσθέτουμε και το σκόρδο.

Μόλις είναι έτοιμα τα κρεμμύδια με το σκόρδο ρίχνουμε και τα λαχανικά με τις πατάτες στο τηγάνι να μαραθούν λίγο.

Μόλις δούμε ότι έχει ''κάτσει'' ο όγκος των λαχανικών προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασε και τον πελτέ

Αφήνουμε τη σάλτσα μας να πάρει μια βράση, προσθέτουμε λίγο ζουμί από τα ρεβύθια που βράσαμε και ρίχνουμε μπόλικο αλάτι (μιας και στα ρεβύθια δεν βάλαμε αλάτι), πιπέρι και λίγη πάπρικα. Αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση.

Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Μέσα στη γάστρα με τα ρεβύθια ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Αν δείτε ότι είναι πολύ στεγνό προσθέστε λίγο ακόμα ζουμί από τα ρεβύθια. Μην βάλετε πολλά υγρά διότι με το μαγείρεμα στη γάστρα το φαγητό δεν χάνει πολλά υγρά. Επιπλέον το κοτόπουλο θα βγάλει κι αυτό τα δικά του υγρά. Σε αυτό το σημείο δοκιμάστε το αλάτι και το πιπέρι κι αν χρειάζεται προσθέστε.

Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο στη μέση (αν δεν μπορείτε να το κόψετε εσείς πείτε στο χασάπη σας να το κόψει). Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και απλώνουμε να πάει παντού.

Βάζουμε το κοτόπουλο πάνω από τα ρεβύθια και ψήνουμε για 45 λεπτά με σκεπασμένη τη γάστρα και άλλα 45 λεπτά με ξεσκέπαστη τη γάστρα ώστε να πάρει χρώμα το κοτόπουλο και να γίνει τραγανή η πέτσα του.

Μετά από 1,5 ώρα ψησίματος το φαγητό σας είναι έτοιμο

Σερβίρετε με τριμμένη φετούλα και απολαύστε!!

Καλή Όρεξη!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου