Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Μοσχαρίσια ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι

Γρήγορο και απίστευτα νόστιμο πιάτο!

 

Υλικά :

2 κομμάτια από μοσχαρίσιο μπούτι περίπου 1 κιλό
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη ή θυμάρι
λάδι
βούτυρο
1-2 σκελίδες σκόρδο

 

Εκτέλεση :

Μέχρι να ετοιμάσουμε το κρέας βάζουμε το αντικολλητικό μας τηγάνι στο μάτι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Στις μπριζόλες μας ρίχνουμε λαδάκι και αλείφουμε καλά και τις δυο μεριές.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη (ή θυμάρι) όσο μας αρέσει και τα πατάμε να κολλήσουν στο κρέας και να πάνε παντού.
Στο ζεστό τηγάνι δευτερόλεπτα πριν βάλουμε τις μπριζόλες μέσα βάζουμε λίγο λαδάκι και τη μια σκελίδα σκόρδο. Βάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι και τις αφήνουμε να πάρουν ωραίο χρώμα στο τηγάνι που καίει.
Μετά από 1-2 λεπτά γυρνάμε τις μπριζόλες να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Μην χρησιμοποιήσετε πηρούνι για να tiw γυρίσετε γιατί όταν τις τρυπάτε χάνουν όλα τα υγρά τους. Να χρησιμοποιείτε λαβίδες. Μόλις περάσουν άλλα 2 λεπτά ξαναγυρναμε τις μπριζόλες και προσθέτουμε το βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε το γύρισμα κάθε 2 λεπτά και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το σκορδόλαδο πάνω στις μπριζόλες. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το πόσο ψημένο θέλουμε το κρέας μας. Όταν βλέπουμε ότι έχει αίμα στο κέντρο της μπριζόλας σημαίνει ότι είναι μέτρια ψημένη εξωτερικά και με αίμα στο κέντρο. Όταν σταματήσει να βγάζει αίμα στην επιφάνεια σημαίνει ότι είναι μέτρια ψημένη και εσωτερικά. Αν την θέλουμε καλοψημένη τότε αφήστε να ψηθεί λίγο παραπάνω. Στο μοσχάρι όμως δεν συνίσταται να είναι καλοψημένο καθώς γίνεται πιο σκληρό. Το μέτριο είναι η καλύτερη λύση.
Μετά από περίπου 15 λεπτά ψησίματος στο τηγάνι (μέτρια ψημένη) βγάζουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά ώστε να ''μαζέψουν'' ξανά τους χυμούς τους. Το ζουμί που θα βγάλουν δεν το πετάμε!
Κόβουμε τις μπριζόλες σε λεπτές μερίδες. Το ζουμι που έβγαλαν οι μπριζόλες τον ξαναρίχνουμε στο τηγάνι που τις ψήσαμε, λιώνουμε το ψημένο σκορδάκι και ξεκολλάμε ότι υπολλείματα έχει το τηγάνι.
Σερβίρουμε τις μερίδες σε ένα μεγάλο πιάτο, περιχύνουμε με τον ζωμό που φτιάξαμε στο τηγάνι και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

Καλή απόλαυση!!


Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε και σάντουιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου