Σπιτικός και ζουμερός γύρος κοτόπουλου!! Φτιάχνουμε τα δικά μας σουβλάκια όπως τα θέλουμε και μας αρέσουν!
Υλικά :
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο από μπουτάκια ή στήθος. (Προτιμούμε τα μπουτάκια λόγω του ότι έχουν περισσότερο λίπος από το στήθος άρα και πιο νόστιμος ο γύρος μας.)
1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
1/2 κουταλιά σούπας κάρυ
2 κουταλιες σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι γλυκού κόκκινο ή μαύρο πιπέρι
αλάτι
1/3 φλυτζανιού λάδι (αν χρειαστεί λίγο ακόμα προσθέτετε)
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο από μπουτάκια ή στήθος. (Προτιμούμε τα μπουτάκια λόγω του ότι έχουν περισσότερο λίπος από το στήθος άρα και πιο νόστιμος ο γύρος μας.)
1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
1/2 κουταλιά σούπας κάρυ
2 κουταλιες σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι γλυκού κόκκινο ή μαύρο πιπέρι
αλάτι
1/3 φλυτζανιού λάδι (αν χρειαστεί λίγο ακόμα προσθέτετε)
Εκτέλεση :
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το κοτόπουλο.
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το κοτόπουλο.
![]() |
Κόβουμε ένα ένα τα μπουτάκια ζουλιέν (μακρόστενα) |
![]() |
Μόλις τα κόψουμε όλα τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα μπαχαρικά |
![]() |
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι με όλα τα μπαχαρικά |
![]() |
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια πάστα μπαχαρικών. |
![]() |
Βάζουμε μέσα στο μπολ τα κομμάτια κοτόπουλου και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 - 4 ώρες. |
![]() |
Μην ξεροψήσετε πολύ το γύρο σας γιατί το κοτόπουλο θέλουμε να είναι μαλακό και ζουμερό για να είναι νόστιμο. |
![]() |
Φτιάξτε
πιτούλες και πατατούλες, ψιλοκόψτε μαρουλάκι και ντοματούλα και για τη
σως βάλτε 2 κουταλιές μαγιονέζα με μισή κουταλιά κέτσαπ. |
Για σπιτικές πιτούλες η συνταγή εδώ : http://mageirikimemeraki.blogspot.gr/2014/11/blog-post_4.html
Καλή Όρεξη!!
Εντάξει δεν υπάρχεις!!! Το σκ θα το προσπαθήσω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή