Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Γύρος Κοτόπουλου

Σπιτικός και ζουμερός γύρος κοτόπουλου!! Φτιάχνουμε τα δικά μας σουβλάκια όπως τα θέλουμε και μας αρέσουν!



Υλικά :

1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο από μπουτάκια ή στήθος. (Προτιμούμε τα μπουτάκια λόγω του ότι έχουν περισσότερο λίπος από το στήθος άρα και πιο νόστιμος ο γύρος μας.)
1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
1/2 κουταλιά σούπας κάρυ
2 κουταλιες σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι γλυκού κόκκινο ή μαύρο πιπέρι
αλάτι
1/3 φλυτζανιού λάδι (αν χρειαστεί λίγο ακόμα προσθέτετε)





Εκτέλεση :

Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το κοτόπουλο.  

Κόβουμε ένα ένα τα μπουτάκια ζουλιέν (μακρόστενα)
Μόλις τα κόψουμε όλα τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα μπαχαρικά
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι με όλα τα μπαχαρικά
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια πάστα μπαχαρικών.
Βάζουμε μέσα στο μπολ τα κομμάτια κοτόπουλου και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 - 4 ώρες.
Μετά τις 2 - 4 ώρες ανοίγουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 230 βαθμούς. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 25-30 λεπτά. Στα 15 λεπτά ψησίματος ανακατεύουμε το φαγητό ώστε να ψηθεί και να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές
Μην ξεροψήσετε πολύ το γύρο σας γιατί το κοτόπουλο θέλουμε να είναι μαλακό και ζουμερό για να είναι νόστιμο.
Φτιάξτε πιτούλες και πατατούλες, ψιλοκόψτε μαρουλάκι και ντοματούλα και για τη σως βάλτε 2 κουταλιές μαγιονέζα με μισή κουταλιά κέτσαπ.


 Για σπιτικές πιτούλες η συνταγή εδώ : http://mageirikimemeraki.blogspot.gr/2014/11/blog-post_4.html


Καλή Όρεξη!!

1 σχόλιο: