Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Μπισκότα Πτι Φουρ

Αρωματικά και πολύ πολύ γευστικά μπισκοτά!!


Υλικά :

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100γρ. ζάχαρη άχνη (ένα φλυτζάνι τσαγιού περίπου. το φλυτζάνι χωράει 125γρ οπότε αφαιρέστε 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας για να γίνει 100γρ.)
1 αυγό
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από μισό λεμόνι
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 το πολύ 1,5 φλυτζάνι τσαγιού)
Μαρμελάδα (ταιριάζει πολύ η μαρμελάδα βερίκοκο)
Κουβερτούρα


Εκτέλεση :  

Χτυπάμε στο μιξερ όλα τα στερεά υλικά (εκτός από το αλεύρι) μαζί μέχρι να αφρατέψουν. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό λεμονιού (θα αφρίσει λιγάκι) και την προσθέτουμε μαζί με το αυγό στο μίγμα. Χτυπάμε να εσωματωθούν και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Η ζύμη σας πρέπει να μην κολλάει και να είναι πολύ αφράτη.
Η ζύμη είναι αρκετά βουτυράτη και πολύ μαλακή.
Την ανοίγουμε με το χέρι σε φύλλο όχι πολύ χοντρό διότι θα ενωθούν ανά δυο μετά τα μπισκότα μας. Με ένα κουπατ φτιάχνουμε ότι σχέδιο μας αρέσει.

Τα ψήνουμε στην λαδόκολλα στους 180 για δέκα λεπτά (ο χρόνος να είναι ακριβώς ώστε να μην σκληρύνουν!) Βγαίνουν 2 ταψιά φούρνου.


Δεν παίρνουν πολύ χρώμα όπως βλέπετε αλλά είναι ψημένα. Αν θέλετε τα κρατάτε και ως σκέτα μπισκοτάκια απλά να κάνετε λίγο πιο χοντρό το ζυμαράκι γιατί δεν φουσκώνει πολύ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Αφού κρυώσουν βάζουμε ό,τι μαρμελάδα μας αρέσει ανάμεσα τους και τα ενώνουμε ανά δυο.
Έπειτα βουτάμε την άκρη του μπισκότου στην κουβερτούρα που έχουμε λιώσει με λίγη κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε σε μια σχάρα μέχρι να σταθεί η σοκολάτα!

Αν θέλετε να σας βγουν παραπάνω μπισκότα διπλασιάστε τις ποσότητες. Εμένα όπως βλέπετε μου βγήκαν 18. Εξαρτάται βέβαια από το μέγεθος και το πάχος (και το πόσα φάγαμε στην πορεία χιχι )

Καλή επιτυχία!

1 σχόλιο: