Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Hot Dogs

με καραμελωμένα κρεμμύδια, μπέικον, cheddar και αυγά σκράμπλ (scrambled eggs)

Υλικά για 4 Hot Dogs :

4 λουκάνικα φρανκφούρτης
4 ψωμάκια για Hot dog
1 μεγάλο κρεμμύδι

1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 κουταλιά σούπας κέτσαπ
3 κουταλιές σούπας τσένταρ τριμμένο
4 φέτες μπέικον
3 αυγά
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
κέτσαπ, μαγιονέζα, μουστάρδα για το τέλος

Εκτέλεση :   

Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα λουκάνικα για 5 λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο με το κρεμμύδι κομμένο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να τσιγαριστεί.
Μόλις το κρεμμύδι τσιγαριστεί ρίχνουμε την μια κουταλιά κέτσαπ και ανακατεύουμε
Μόλις το κρεμμύδι ενωθεί με την κέτσαπ είναι έτοιμο και το αποσύρουμε από τη φωτιά
Στο ίδιο τηγάνι που τσιγαρίσαμε το κρεμμύδι προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον να ξεροψηθεί
Σε ένα μπολ βάζουμε τα 3 αυγά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύουμε
Όταν ξεροψηθεί το μπέικον το λίπος που θα έχει βγάλει το αφαιρούμε από το τηγάνι καθώς δεν το χρειαζόμαστε.
Προσπάθησα να λιώσω το τσένταρ στο φούρνο μικροκυμμάτων αλλά δεν πέτυχε... περισσότερο διαχωρίστηκε... (οπότε μην το επιχειρήσετε τζάμπα κόπος, απλά ήθελα να σας το δείξω)
Στο μπέικον πρόσθετουμε το τσένταρ και περιμένουμε να λιώσει ώστε να ενωθούν
Μέσα στο τηγάνι με το τσένταρ και το μπέικον ρίχνουμε τα αυγά, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε συνεχώς. Δεν θέλει πολύ ώρα για να ψηθεί το αυγό. Περίπου 3-4 λεπτά.
Έτοιμα τα αυγουλάκια (scrambled eggs) και είναι πεντανόστιμα!! Και έτσι όπως είναι τρώγονται μια χαρά!!
Γεμίζουμε τα ψωμάκια με τα λουκάνικα και προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια
Βάζουμε 1-2 κουταλιές από τα αυγά
Κέτσαπ
Μαγιονέζα (κι αν αρέσει μουστάρδα) και απολαμβάνουμε!!

Καλή Όρεξη!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου