Για το φύλλο :
2 κούπες (φλυτζάνια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κούπας γάλα
1/3 κούπας λάδι (σπορέλαιο)
μισό κουταλάκι αλάτι
λίγο πιπέρι
Εκτέλεση :
![]() |
Στο αλεύρι προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Δημιουργούμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε το γάλα χλιαρό και το λάδι. Αρχίζουμε το ζύμωμα. |
![]() |
Μέσα σε 5 λεπτά η ζύμη θα είναι έτοιμη και πολύ μαλακή. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση. |
Για την γέμιση :
350γρ. κιμά (εμένα μου είχε περισσέψει κιμάς από μισό κιλό που είχα φτιάξει για μακαρόνια. Η αναλογία ήταν μισός μοσχαρίσιος και μισός χοιρινός).
1 κρεμμύδι
μισή πιπεριά κόκκινη και μισή πορτοκαλί
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
λίγη πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι μουστάρδα
λάδι
λίγη φέτα
Εκτέλεση :
![]() |
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές |
![]() |
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι ώστε να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι |
![]() |
Μόλις το κρεμμύδι είναι έτοιμο ρίχνουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε να μαραθούν λιγάκι για περίπου 3 λεπτά |
![]() |
Έπειτα προσθέτουμε τον κιμά (είτε μαγειρεμένο είτε ωμό). Αν ο κιμάς είναι ωμός τον αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, την μουστάρδα και την πάπρικα. |
![]() |
Αν ο κιμάς είναι ήδη μαγειρεμένος προσθέτε μόνο την πάπρικα και την μουστάρδα. |
![]() |
Και στις δυο περιπτώσεις αφήνουμε τον κιμά σε χαμηλή φωτιά να εξατμιστούν τα υγρά του. Όταν γίνει αυτό το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. |
![]() |
Όταν ο κιμάς κρυώσει προσθέτουμε λίγη φέτα και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε για αλάτι ή πιπέρι και αναλόγως προσθέτουμε αν χρειάζεται. |
![]() |
Σε αλευρωμένη επιφάνεια μεταφέρουμε το φύλλο |
![]() |
Το ανοίγουμε τόσο όσο να είναι πολύ λεπτό και να βλέπουμε την επιφάνεια από κάτω |
![]() |
Επειδή θα κάνουμε ρολό κόβουμε με το κοπίδι της πίτσας τις άκρες ώστε να γίνει ένα ορθογώνιο |
![]() |
Μόλις φτάσουμε στο τέλος βρέχουμε την άκρη του φύλλου με νερό ώστε να κολλήσει και να μην ανοίξει. |
![]() |
Κλείνουμε το ρολό, διπλώνουμε τις άκρες σαν καραμέλα και τις σπρώχνουμε προς τα μέσα. |
![]() |
Αν θέλουμε και έχουμε όρεξη τα κομμάτια του φύλλου που περίσσεψαν τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες ώστε να φτιάξουμε ένα όμορφο σχέδιο πάνω στο ρολό. |
![]() |
Χτυπάμε ένα αυγό με λίγο γάλα και αλείφουμε καλά από όλες τις μεριές το ρολό. |
![]() |
Βάζουμε και οριζόντια λωρίδες φύλλου και ξαναπερνάμε όλο το ρολό με αυγό. |
![]() |
Προαιρετικά ρίχνουμε λίγο σουσάμι και μεταφέρουμε το ρολό σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα για περίπου 45-50 λεπτά στη μεσαία σχάρα. |
![]() |
Μετά από 45-50 λεπτά το ρολό σας θα είναι κάπως έτσι. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά πριν το κόψουμε |
![]() |
Μετά τα 30 λεπτά το ρολό μας είναι έτοιμο να το δοκιμάσουμε! |
![]() |
Καλή απόλαυση!!! |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου