Ιδανική για γλυκά και ροφήματα!! Είναι πεντανόστιμη!!
Υλικά για ένα βαζάκι μαρμελάδας (περίπου 380γρ.) :
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα κρέμα γάλακτος
6 κουταλιές σούπας νερό
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα κρέμα γάλακτος
6 κουταλιές σούπας νερό
Εκτέλεση :
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη με το νερό.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη με το νερό.
![]() |
Όσο περνάει η ώρα το νερό εξατμίζεται και η ζάχαρη αρχίζει να αλλάζει χρώμα |
![]() |
Δείτε την σταδιακή αλλαγή χρώματος |
![]() |
ανοιχτό μελί |
![]() |
Όταν η καραμέλα σας πάρει αυτό το χρώμα κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά |
![]() |
Η κατσαρόλα όσο είναι ζεστή συνεχίζει να ψήνει την καραμέλα. Μόλις αρχίσει να παίρνει ένα ζεστό καραμέλενιο χρώμα ξαναβάλτε το στη φωτιά αλλά χαμηλώστε λίγο την ένταση. |
![]() |
Μόλις η καραμέλα σας έχει αυτό το χρώμα είναι έτοιμη. |
![]() |
Τότε προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Μην ανησυχείτε αν δείτε να σφίγγει η καραμέλα. |
![]() |
Όταν προσθέσετε την κρέμα θα αρχίσει να βράζει το μίγμα λόγω της υψηλής θερμοκρασίας της καραμέλας. Όπως είπαμε καίει πολύ!! |
![]() |
Υπομονετικά ανακατεύετε σε μεσαίας έντασης φωτιά την καραμέλα μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με την κρέμα. |
![]() |
Όταν ενωθούν πλήρως κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε την βανίλια (αν βάλετε) και το αφήνετε να κρυώσει |
![]() |
Βάζετε το μίγμα σας σε βαζάκι και το αφήνετε ανοιχτό αν δείτε ότι είναι ακόμα λίγο ζεστό. |
![]() |
Μόλις παγώσει εντελώς θα έχετε μια υπέροχη καραμέλα γάλακτος! |
![]() |
Έτοιμη να την χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε!! Καλή Επιτυχία!! (το βαζάκι το είχα κρατήσει από την έτοιμη που είχα αγοράσει για το Banoffee. Διατηρείται στο ψυγείο) |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου