Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Λουκάνικα με κρεμμύδια

Αν δεν σας έχουν τελειώσει τα κρασιά των γιορτών, φτιάξτε αυτό το φαγητό, καλέστε την παρέα και δώστε του να καταλάβει!!


Υλικά :

1 λουκάνικο χωριάτικο (αν θέλετε το κόβετε σε κομματάκια ή στα δυο)
1 κρεμμύδι
1 κύβο με ζωμό ό,τι γεύση θέλετε
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
1 κουταλιά σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο
λίγο πιπέρι
νερό

  ανάλογα τα άτομα προσαρμόζετε τα υλικά

 

 Εκτέλεση :  

Σε μια κατσαρόλα τηγανίζουμε σε λίγο λάδι το λουκάνικο
Θέλουμε να πάρει όμορφο χρώμα από όλες τις μεριές
Το βγάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το λάδι
Όταν λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε τα κρεμμύδια
Μόλις τα κρεμμύδια μας τσιγαριστούν ελαφρώς δηλαδή μόλις ''γυαλίσουν'' ρίχνουμε το μπαλσάμικο
Περιμένουμε να πάρει καλό χρώμα το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά
Μόλις το κρεμμύδι έχει ένα καραμελένιο χρώμα ρίχνουμε το αλεύρι
Ανακατεύουμε να γίνει μια μάζα το αλεύρι με το κρεμμύδι και έχοντας χαμηλά τη φωτιά μαγειρεύουμε το αλεύρι
Μετά από λίγο προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να το απορροφήσει
Μόλις απορροφήσει το πρώτο νερό ξαναρίχνουμε ακόμα λίγο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία
Μετά ρίχνουμε τόσο νερό όσο να γίνει μια σάλτσα και βάζουμε τον κύβο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αφήνουμε διαλυθεί ο ζωμός και αποσύρουμε από τη φωτιά. Δοκιμάστε αν θέλετε να προσθέσετε κάτι αλλά λογικά αλάτι δεν θα χρειάζεται μιας και έχει αρκετό ο κύβος.
Σερβίρεται σε μια πιατέλα πουρέ, από πάνω τη σάλτσα κρεμμυδιών, τα λουκάνικα και ποτήρια με κρασάκι.

Καλή Όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου