Αν δεν σας έχουν τελειώσει τα κρασιά των γιορτών, φτιάξτε αυτό το φαγητό, καλέστε την παρέα και δώστε του να καταλάβει!!
Υλικά :
1 λουκάνικο χωριάτικο (αν θέλετε το κόβετε σε κομματάκια ή στα δυο)
1 κρεμμύδι
1 κύβο με ζωμό ό,τι γεύση θέλετε
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
1 κουταλιά σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο
λίγο πιπέρι
νερό
ανάλογα τα άτομα προσαρμόζετε τα υλικά
Εκτέλεση :
Σε μια κατσαρόλα τηγανίζουμε σε λίγο λάδι το λουκάνικο |
Θέλουμε να πάρει όμορφο χρώμα από όλες τις μεριές |
Το βγάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το λάδι |
Όταν λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε τα κρεμμύδια |
Μόλις τα κρεμμύδια μας τσιγαριστούν ελαφρώς δηλαδή μόλις ''γυαλίσουν'' ρίχνουμε το μπαλσάμικο |
Περιμένουμε να πάρει καλό χρώμα το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά |
Μόλις το κρεμμύδι έχει ένα καραμελένιο χρώμα ρίχνουμε το αλεύρι |
Ανακατεύουμε να γίνει μια μάζα το αλεύρι με το κρεμμύδι και έχοντας χαμηλά τη φωτιά μαγειρεύουμε το αλεύρι |
Μετά από λίγο προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να το απορροφήσει |
Μόλις απορροφήσει το πρώτο νερό ξαναρίχνουμε ακόμα λίγο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία |
Μετά ρίχνουμε τόσο νερό όσο να γίνει μια σάλτσα και βάζουμε τον κύβο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι |
Αφήνουμε διαλυθεί ο ζωμός και αποσύρουμε από τη φωτιά. Δοκιμάστε αν θέλετε να προσθέσετε κάτι αλλά λογικά αλάτι δεν θα χρειάζεται μιας και έχει αρκετό ο κύβος. |
Σερβίρεται σε μια πιατέλα πουρέ, από πάνω τη σάλτσα κρεμμυδιών, τα λουκάνικα και ποτήρια με κρασάκι. Καλή Όρεξη!! |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου