Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Μπισκότα 3 υλικών

Γρήγορα και εύκολα μπισκότα που μπορείτε να κάνετε με πολλούς συνδυασμούς υλικών. Η βάσικη συνταγή παραμένει ίδια και η φαντασία δημιουργεί τα υπόλοιπα!

 

Υλικά :

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
400γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
500γρ αλεύρι φαρινάπ




















Εκτέλεση :


Χτυπάμε στο μιξερ πολύ καλά το βούτυρο. Με μια σπάτουλα το ξεκολλάμε από τα τοιχώματα και από τον πάτο του κάδου και το ξαναχτυπάμε.

Έπειτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το χτυπάμε να αφρατέψει.

Εγώ για άρωμα έβαλα ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι. Εσείς βάζετε ό,τι σας αρέσει (βανίλια, πορτοκάλι, κλπ) ή τα αφήνετε σκέτα.

Πρόσθετουμε το αλεύρι κοσκινισμένο για να γίνει πιο ανάλαφρο το μίγμα.

Ανακατεύουμε μέχρι να να ενσωματωθεί το αλεύρι στη ζύμη. Δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα όταν βάλουμε το αλεύρι για να μην σκληρύνει η ζύμη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180. Με ένα κουταλάκι της σούπας ή του γλυκού ανάλογα πόσο μεγάλα τα θέλουμε παίρνουμε ζύμη και την πλάθουμε σε μπισκότα. Στο μισό μίγμα έκλεισα μέσα σαν γέμιση πραλίνα φουντουκιού.

Στο άλλο μισό έβαλα cranberries. Μπορείτε να βάλετε σταγόνες σοκολάτας, καρύδα, ξηρούς καρπούς, ό,τι αποξηραμένο φρούτο σας αρέσει, κακάο ή ό,τι άλλο μπορεί να μπει σε ένα μπισκότο

Τους δίνετε ότι σχήμα θέλετε. Επίσης μπορείτε να βάλετε από πάνω τρούφα σοκολάτας απλή ή πολύχρωμη. Αυτά με τα cranberries τα έκανα λίγο πιο φουσκωτά.

Αυτά με την πραλίνα φουντουκιού λίγο πιο πλακουτσωτά. Να θυμάστε ότι στο ψήσιμο λίγο θα απλώσουν και θα φουσκώσουν οπότε μην τα βάλετε πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Τα ψήνουμε σε λαδόκολλα για περίπου 16-18 λεπτά. Όταν βγουν από το φούρνο είναι μαλακά αλλά μετά σκληραίνουν. Αν δείτε ότι έχουν πάρει χρώμα νωρίτερα από 16 λεπτά να τα βγάλετε από το φούρνο.

Καλή Επιτυχία!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου