Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Τυρόπιτα-σουφλέ

Γρήγορη τυρόπιτα που μοιάζει με σουφλέ

 

Υλικά :

1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 αυγά
3/4 φλυτζάνιου λάδι
1 φλυτζάνι γάλα
3/4 φλυτζανιού γιαούρτι
250γρ φέτα
λίγο αλάτι και πιπέρι
σουσάμι (προαιρετικά)





















Εκτέλεση : 

 
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το λάδι, την φέτα τριμμένη, λίγο αλάτι (ανάλογα το πόσο αλμυρή είναι η φέτα) και λίγο πιπέρι.

Ανακατεύουμε να διαλυθούν τα αυγά και το γιαούρτι.

Σε ένα ταψί που το έχουμε λαδώσει στρώνουμε 2-3 φύλλα ώστε να φτιάξουν μια βάση.

Παίρνουμε ένα φύλλο, από τα υπόλοιπα που μας έμειναν, και το βουτάμε στο μίγμα. Την ίδια διαδικασία θα κάνουμε για όλα τα φύλλα.

Πάνω από τα φύλλα της βάσης αρχίζουμε και τοποθετούμε τα φύλλα που βουτύξαμε στο μίγμα. Προσοχή : να κρατήσετε στην άκρη τόσα φύλλα όσα βάλατε στη βάση (συν ακόμα ένα) ώστε με αυτά να σκεπάσουμε και να κλείσουμε την πίτα.

Αν περίσσεψε μίγμα τότε βάζουμε από πάνω το ένα φύλλο που κρατήσαμε στην άκρη

και ρίχνουμε το μίγμα που περίσσεψε. Κρατάμε ελάχιστο από το μίγμα στην άκρη (όσο γίνεται χωρίς τυρί) για να αλείψουμε τα τελευταία φύλλα.

Σκεπάζουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα που κρατήσαμε και τα αλείφουμε με το υπόλοιπο μίγμα. Με το πινέλο που αλείψαμε τα φύλλα σπρώχνουμε γύρω γύρω στα τοιχώματα τα φύλλα προς τα κάτω.

Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι. Αν θέλετε μπορείτε να την κόψετε σε μερίδες από τώρα.

Ψήνουμε στον αέρα στους 190 βαθμούς, στη μεσαία σχάρα για περίπου 45-50 λεπτά. Μόλις πάρει χρώμα το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να παγώσει για περίπου 20 λεπτά.

Έπειτα σερβίρουμε και...

Καλή Όρεξη!!






4 σχόλια:

  1. Θα τη φτιάξω σήμερα!!! Τα ρολάκια κανέλας τα φτιάχνω συνέχεια!! Τα παιδιά μου τα αγάπησαν πολύ! Ο μικρός τα περνει στο προνήπιο!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ χαίρομαι που σου πέτυχαν και σας άρεσαν!!! Είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουμε στα παιδιά μας σπιτικά φαγητά είτε για κολατσιό είτε για γεύμα και να μην τρώνε τα ετοιματζίδικα κρουασάν, τυρόπιτες κλπ. Όσο μπορούμε και μας επιτρέπει ο χρόνος μας, να τα μάθουμε και να μάθουμε να τρώμε σπιτικά!! Η μαμά στην κουζίνα είναι μια εικόνα που μένει χαραγμένη στο μυαλό ανεξίτηλη :) Ελπίζω να σας αρέσει και η τυροπιτούλα!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολες οι συνταγές σου είναι υπέροχες. Τις περισσότερες τις έχω φτιάξει . πολλά μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ Άννα!! Χαίρομαι που σας αρέσουν!! Καλές μαγειρικές σου εύχομαι!!!

      Διαγραφή