Νόστιμα, αφράτα και σπογγώδη μπισκότα ιδανικά για γλυκά με κρέμες!
Υλικά για 50-60 μπισκότα (εξαρτάται από το μέγεθος):
4 αυγά (τα χωρίζουμε σε ασπράδια και κρόκους)
100γρ αλεύρι (1 φλυτζάνι)
100γρ ζάχαρη κρυσταλική (μισό φλυτζάνι)
60γρ ζάχαρη άχνη (4 κουταλιές σούπας)
λίγη ακόμη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
1 βανίλια
Εκτέλεση :
![]() |
Μόλις τα ασπράδια έχουν γίνει σαν αφρός σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη. |
![]() |
Συνεχίζουμε το δυνατό χτύπημα μέχρι τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Πώς καταλάβαίνουμε αν η μαρέγκα είναι έτοιμη και σωστή; Θα πρέπει να στέκεται και να σχηματίζει κορφές. |
![]() |
Χτυπάμε δυνατά μέχρι να ανοίξει πολύ το χρώμα του κρόκου. Το μίγμα είναι έτοιμο όταν βλέπετε ότι καθώς πέφτει το μίγμα για 3-4 δευτερόλεπτα στέκεται στην επιφάνεια. |
![]() |
Μέσα στο μίγμα με των κρόκων ρίχνουμε λίγη μαρέγκα και ανακατεύουμε. Αυτό γίνεται για να το αραιώσουμε ώστε να μπορεί να ενσωματωθεί πιο εύκολα με την υπόλοιπη μαρέγκα η οποία είναι πολύ αφράτη. |
![]() |
Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά απαλά να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας και να γίνουν ένα. |
![]() |
Έτοιμο! Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς αέρα. |
![]() |
Κοσκινίζουμε το αλεύρι πάνω από τα αυγά και ανακατεύουμε σιγά σιγά να ενσωματωθεί. |
![]() |
Μετά το ένα λεπτό ξαναπασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όλα τα σαβαγιάρ και τα βάζουμε κατ' ευθείαν στον προθερμασμένο φούρνο. |
![]() |
Τα αποθηκεύουμε σε ένα μπολ με καπάκι μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. |
Καλή επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου