Κλασικός κιμάς χωρίς όμως μυρωδικά για να έχει πιο καθαρή γεύση μιας και χρησιμοποιούμε μοσχάρι.
Υλικά :
1/2 κιλό κιμά από μοσχάρι (άπαχο)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 συσκευασία χυμό ντομάτας
1/2 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
ελαιόλαδο
νερό
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση :
![]() |
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο όσο να καλυφθεί ο πάτος και το ζεσταίνουμε. Μόλις το λάδι ζεσταθεί προσθέτουμε τον κιμά και αρχίζουμε να τον τσιγαρίζουμε. |
![]() |
Με μια κουτάλα γυρνάμε τον κιμά ώστε να τσιγαριστεί από όλες τις πλευρές. Καθώς τσιγαρίζεται ο κιμάς αρχίζει να βγάζει τα υγρά του. |
![]() |
Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι εξατμιστούν όλα τα υγρά διότι δεν τα θέλουμε στο φαγητό μας. |
![]() |
Ο κιμάς χωρίς καθόλου υγρά |
![]() |
Μετά τον πελτέ προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και το χυμό ντομάτας. Ανακατεύουμε να πάνε σε όλο το φαγητό μας. |
![]() | |||
Έτοιμος ο κιμάς, βράζουμε μακαρόνια και τον απολαμβάνουμε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη σε : παστίτσιο, παπουτσάκια, κανελόνια, πίτες, πίτσες, πεϊνερλί αρκεί να τον στεγνώσουμε ακόμα λίγο από τα υγρά του. Αν θέλουμε να τον φτιάξουμε με λαζάνια μπορούμε αλλά τον αφήνουμε να έχει υγρασία ώστε να ψηθούν τα μακαρόνια. |
Καλή Επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου