Είναι εύκολο να φτιάξουμε την δική μας μπεσαμέλ αρκεί να ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα και να είμαστε πάνω από την κατσαρόλα μέχρι να ετοιμαστεί. Είναι πολύ πιο νόστιμη από την αγοραστή και πολύ διαφορετική στην υφή.
Υλικά :
1 λίτρο γάλα
100γρ. βούτυρο
100γρ. αλεύρι
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
1 φλυτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
προαιρετικά : 1 αυγό
Εκτέλεση :
![]() |
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. |
![]() |
Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μην μας κολλήσει. |
![]() |
Όταν το βούτυρο με το αλεύρι πάρουν ένα ξανθό χρώμα τότε το μίγμα είναι έτοιμο. Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά. |
![]() |
Αρχίζουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα. Ρίχνουμε το 1/4 από το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθεί στο αλεύρι και να μην έχει σβώλους. |
![]() |
Συνεχίζουμε προσθέτοντας άλλο 1/4 από το γάλα και ακολουθούμε την ίδια διαδικάσία |
![]() |
Προσθέτουμε το υπόλοιπο άλλο 1/4 γάλα και επαναλαμβάνουμε το ανακάτεμα |
Καλή Επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου