Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

Σπιτική Μπεσαμέλ

Είναι εύκολο να φτιάξουμε την δική μας μπεσαμέλ αρκεί να ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα και να είμαστε πάνω από την κατσαρόλα μέχρι να ετοιμαστεί. Είναι πολύ πιο νόστιμη από την αγοραστή και πολύ διαφορετική στην υφή.


Υλικά :

1 λίτρο γάλα
100γρ. βούτυρο
100γρ. αλεύρι
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
1 φλυτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
προαιρετικά : 1 αυγό


Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μην μας κολλήσει.
Όταν το βούτυρο με το αλεύρι πάρουν ένα ξανθό χρώμα τότε το μίγμα είναι έτοιμο. Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά.
Αρχίζουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα. Ρίχνουμε το 1/4 από το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθεί στο αλεύρι και να μην έχει σβώλους.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας άλλο 1/4 από το γάλα και ακολουθούμε την ίδια διαδικάσία
Προσθέτουμε το υπόλοιπο άλλο 1/4 γάλα και επαναλαμβάνουμε το ανακάτεμα
Ρίχνουμε και το τελευταίο άλλο 1/4 γάλα και η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Αν δούμε ότι βγήκε λίγο νερούλη προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε γρήγορα.
Τέλος προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, ανακατεύουμε να λιώσει μέσα στη μπεσαμέλ και δοκιμάζουμε με ένα κουταλάκι για να δούμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε άλλο αλάτι, πιπέρι ή μοσχοκάρυδο. Έτοιμη η μπεσαμελ.
Καλή Επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου