Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Μίγμα για Κρέπες

Η κρέπα είναι από τα αγαπημένα επιδόρπια αλλά και κυρίως πιάτα γιατί σου δίνει την δυνατότητα να την γεμίσεις με ότι θες. Η δε σπιτική κρέπα είναι νοστιμότερη από τις έτοιμες διότι είναι και πιο λεπτό το ζυμάρι (όπως πρέπει να είναι) και τα υλικά για την παρασκευή της είναι φρέσκα και τα έχουμε όλοι στο σπίτι μας!!

Ας φτιάξουμε κρέπες!


Υλικά για 12-14 κρέπες μεσαίου μεγέθους (εξαρτάται από το τηγάνι που έχουμε και από το πόσο λεπτό ή χοντρό κάνουμε το ζυμάρι ) :

1 δοσομετρική κούπα (ή 1 φλυτζάνι) αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι
3 μεσαία αυγά σε θερμοκρασίου δωματίου
2 δ.σ. κούπες γάλα (χλιαρό)
2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο


Το μίγμα αυτό είναι η βάση για όλες τις κρέπες. Αν έχετε το χρόνο καλό είναι όταν ετοιμάσετε το μίγμα να το αφήσετε σκεπασμένο για περίπου 20 λεπτά.

υλικά για μισή δόση


Εκτέλεση :

Μέσα στο κοσκινισμένο αλεύρι προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατευόυμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γάλα με τα αυγά και έπειτα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν χυλός.
Όταν ο χυλός είνα έτοιμος αν έχουμε το χρόνο τον αφήνουμε να σταθεί για περίπου 20 λεπτά διαφορετικά μαγειρεύουμε αμέσως.
Αλοίφουμε το ζεστό τηγάνι με λίγο βούτυρο ίσα ίσα να καλυφθεί ο πάτος. Δεν θέλουμε πολύ βούτυρο.
Με ένα φλυτζανάκι του καφέ παίρνουμε μια δόση από το μίγμα για κρέπες
Και το ρίχνουμε στο τηγάνι με κυκλικές κινήσεις. Κουνάμε το τηγάνι κυκλικά όσο το μίγμα είναι ρευστό μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν δούμε ότι το μείγμα έχει ένα ελαφρώς καφέ χρυσαφί/καφέ χρώμα περιμετρικά και ξεκολλάει από το τηγάνι τότε είναι έτοιμο να το γυρίσουμε από την άλλη.
Θέλουμε η κρέπα μας να έχει ένα ωραίο χρώμα και να είναι λεπτή.
Μόλις ψηθεί και η άλλη πλευρά η κρέπα μας είναι έτοιμη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα.



Καλή Επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου