Η πιο νόστιμη κρέμα βανίλιας!! Είναι από τις βασικές παρασκευές της ζαχαροπλαστικής και χρησιμοποιείται για να συνοδεύσουμε γλυκά (πχ κέικ, σουφλέ, κρέπες κ.α). Η κρέμα αυτή είναι η βάση για την παρασκευή παγωτού. Δοκιμάστε την!
Υλικά για 2 φλυτζάνια :
1,5 δοσομετρική κούπα (ή φλυτζανι) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κλωνάρι βανίλιας
1/2 δ.σ. κούπα ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
Τα υλικά που χρησιμοποίησα εγώ στη φωτoγραφία είναι για τη μισή δόση
Εκτέλεση :
![]() |
Βάζουμε τη μισή δόση ζάχαρης να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας |
![]() |
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος |
![]() |
Κόβουμε το κλωναράκι βανίλιας στη μέση και με το μαχαίρι ξύνουμε κατά μήκος το εσωτερικό της ώστε να πάρουμε τους μαύρους κόκκους. |
![]() |
Προσθέτουμε την βανίλια (κόκκους και κλωνάρι) στην κατσαρόλα και το βάζουμε να βράσει. |
![]() |
Μέσα στους κρόκους ρίχνουμε την άλλη μισή ζάχαρη. Με το προσθέσουμε τη ζάχαρη ανακατεύουμε αμέσως με τον αυγοδάρτη |
![]() |
Χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν και να ανοίξει το χρώμα του κρόκου. |
![]() |
Μόλις βράσει η κρέμα γάλακτος την κατεβάζουμε από τη φωτιά. |
![]() |
Μέσα στο μίγμα αυγών ρίχνουμε σιγά σιγά την καυτή κρέμα γάλακτος μέχρι να πέσει όλη. Προσοχή : Κατά την διαδικασία αυτή ανακατεύουμε συνεχώς και γρήγορα με τον αυγοδάρτη για να μην ψηθούν τα αυγά. |
![]() |
Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα όλο το μίγμα και το βάζουμε στη φωτιά να πάρει μια βράση. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε. |
![]() |
Με το που ξεκινάει να βράζει (μόλις δούμε την πρώτη φουσκάλα) κατ' ευθείαν αποσύρουμε από τη φωτιά. Βλέπουμε ότι το μείγμα έχει δέσει. |
![]() |
Έτοιμη η Creme Anglaise να την χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε. Διατηρείται σε βάζο στο ψυγείο για 3 - 4 ηµέρες. |
Καλή Επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου