Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015

Pizza Bread

Fast 'Junk' Food. Kάτι γρήγορο που θυμίζει πίτσα.  Ιδανικό για ένα πάρτυ (παιδικό ή με φίλους) καθώς μπορεί ο καθένας να κόβει και να παίρνει μια μπουκιά. To είδα στην TV, είπα να το δοκιμάσω και ορίστε :

 


Υλικά :

1 στρογγυλό καρβέλι ψωμί
350γρ. τυρί που λιώνει (έμενταλ, cheddar, κλπ.)
6 φέτες μπέικον
6 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
κέτσαπ
λίγο λάδι

Εκέλεση :

Προθερμαίνουμε το φούρνο σις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.

Παίρνουμε το ψωμί (να είναι ολόκρηρο το καρβέλι όχι μισό όπως το δικό μου :) ) και ένα μαχαίρι οδοντωτό για ψωμί
Το κόβουμε κάθετα, όχι όμως μέχρι κάτω.
Κόβουμε και οριζόντια επίσης όχι μέχρι κάτω.
Βάζουμε κάτω από το κέντρο του ψωμιού ένα μπολάκι και στηρίζουμε το ψωμί. Έτσι ανοίγουν πιο καλά οι εσοχές που κάναμε στο ψωμί ώστε να μπορούμε να το γεμίσουμε πιο εύκολα. Αρχικά ρίχνουμε ανάμεσα στις εσοχές λάδι και μετά κέτσαπ όσο μας αρέσει.
Κόβουμε το μπέικον και το ζαμπόν και τα προσθέτουμε ανάμεσα στο ψωμί και αυτά. Προσθέτουμε το τυρί τόσο μέσα όσο και πάνω στο ψωμί. Το δικό μου επειδή ήταν μισό καρβέλι δεν μπορούσε να κρατήσει το βάρος των υλικών και έπεφτε/άνοιγε.
Αφαιρούμε προσεκτικά το μπολ που βάλαμε κάτω από το ψωμί, σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά να λιώσει καλά το τυρί και να πάρει χρώμα.
Έτοιμο! Κόβουμε με το χέρι μας μπουκίτσες και απολαμβάνουμε!!


Καλή Όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου