Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Σκορδάτη σαλάτα με λιαστές ντομάτες & ραπανάκι

Πλούσια σαλάτα, με ιδιαίτερη γεύση λόγω του σκορδόλαδου, ιδανική για να συνοδέψει κρεατικά.

 


Υλικά :

1 μαρούλι (ό,τι ποικιλία μαρουλιού θέλετε)
1 ντομάτα
1 καρότο 
1 αγγούρι
3-4 ραπανάκια
1/2 κρεμμύδι
1 μεσαία σκελίδα σκόρδο
3-4 λιαστές ντομάτες
χυμό από μισό λεμόνι
1-2 κουταλάκια μηλόξιδο
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο




Εκτέλεση : 

Λιώνουμε το σκόρδο με λίγο αλάτι μέσα στο λάδι που θα χρησιμοποιήσουμε για τη σαλάτα ώστε να δώσει τα αρώματα του.
Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το ραπανάκι
Με τον αποφλοιωτή πατάτας κόβουμε το καρότο σε λωρίδες

Ψιλοκόβουμε το αγγούρι
και την ντομάτα
Βάζουμε όλα τα υλικά που ψιλοκόψαμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μαρούλι κομμένο μέτρια. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και 1 κουταλάκι μηλόξιδο. Ρίχνουμε και το λαδάκι που έχει αρωματιστεί από το σκόρδο. Αν αρέσει πολύ το σκόρδο μπορούμε να βάλουμε και λίγο σκόρδο από αυτό που λιώσαμε.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε. Αν μας αρέσει πιο ξυδάτη προσθέτουμε λίγο ξύδι ακόμα και γενικά ό,τι άλλο υλικό νομίζουμε ότι χρειάζεται.

Καλή Όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου