Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Κοτόπουλο σε σάλτσα μουστάρδας

Γρήγορο και γεμάτο νοστιμιά πιάτο!! Ακόμα κι αν δεν είστε φαν της μουστάρδας (όπως εγώ) αυτήν την συνταγή θα την λατρέψετε! 

 

Υλικά :

3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και φιλέτο από μπούτι απλά θα θέλει λίγη περισσότερη ώρα ψήσιμο)
1/2 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
2 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα dijon
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα απαλή
χυμό από 1/2 lime ή λεμόνι 
ξύσμα από 1 lime ή από 1/2 λεμόνι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι και λίγο λαδάκι
λίγο νεράκι και ίσως κορν φλάουρ


Εκτέλεση :

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το στραγγίζουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε το τηγάνι στο μάτι να αρχίσει να καίει. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό να είναι έτοιμα. 

Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση για να ψηθούν πιο εύκολα και πιο καλά και τα αλατοπιπερώνουμε.
Όταν έχει κάψει καλά το τηγάνι (να βγάζει καπνούς) ρίχνουμε λίγο λαδάκι
Και αμέσως τα φιλέτα κοτόπουλου μέσα
Αφήνουμε 5 λεπτά από την μια μεριά να πάρουν ωραίο χρώμα και γυρνάμε να ψηθούν και από την άλλη. Η μεριά αυτή θα καθυστερήσει λίγο παραπάνω από την πρώτη μιας και θα έχει πέσει η θερμακρασία του τηγανιού. Ψήνουμε μέχρι να πάρει κι αυτή ωραίο χρώμα.
Όταν τα κοτόπουλα είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Όλα αυτά τα καφέ υπολείμματα που βλέπετε κολλημένα στο τηγάνι είναι όλη η νοστιμιά που άφησαν τα κοτόπουλα.
Αφήνουμε να μαραθούν λίγο τα κρεμμύδια και ξεκολλάμε τα υπολείμματα
Όταν το κρεμμύδι με το σκόρδο είναι έτοιμα ξαναβάζουμε τα κοτόπουλα μέσα στο τηγάνι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ ή το λεμόνι.
Προσθέτουμε και τις τρεις κουταλιές μουστάρδας και ανακατεύουμε να πάει παντού. Αν έχει μειωθεί πολύ η σάλτσα προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νεράκι. Αν μας πέσει πολύ νερό τότε διαλύουμε σε λίγο νεράκι 1-2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ και το προσθέτουμε. Αφήνουμε να πάρει λίγες βράσεις μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μόλις δέσει η σάλτσα κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Συνοδεύεται με ρυζάκι ή πουρέ.

Καλή Όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου