Αυτά τα κουλουράκια είναι ιδανικά για το πρωινό σας άλλα και τον απογευματινό καφέ. Είναι φτιαγμένα με ελαιόλαδο που τα κάνει πιο αγνά και υγιεινά και με υλικά που σίγουρα έχουμε στο σπίτι. Μην διστάσετε να τα δοκιμάσετε!!
Υλικά :
1,5 δοσομετρική κούπα ελαιόλαδο (1,5 φλυτζάνι περίπου)
1 δ/σ. κούπα χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
1 δ/σ. κούπα ζάχαρη
2 κ.γλ. baking powder
1 κ.γλ. σόδα
1 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
50γρ. σουσάμι (προαιρετικά)
1 σφηνάκι ρακή ή κονιάκ ή λικέρ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή μαλακό. Μπορεί να πάρει από ένα 800γρ έως 1 κιλό. Το βλέπουμε πλάθωντας τη ζύμη.
Εκτέλεση :
![]() |
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και ανακατεύουμε. |
![]() |
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλο και το σουσάμι. |
![]() |
Ανακατεύουμε και το μίγμα μας θα είναι κάπως έτσι. Αν δεν βάλετε το σουσάμι δεν πειράζει, μια χαρά νόστιμα θα είναι και χωρίς αυτό. |
![]() |
Στον χυμό πορτοκαλιού προσθέτουμε την σόδα και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε πάνω από το μπολ γιατί η σόδα θα αρχίσει να αφρίζει και να χύνεται έξω από την κούπα. |
![]() |
Κοιτάξτε πόσο αφρό έκανε. Αυτό στην συνέχεια δεν θα υπάρχει μέσα στο μίγμα. Απλά είναι στιγμιαία χημική αντίδραση της σόδας όταν έρχεται σε επαφή με κάτι όξινο. |
![]() |
Προσθέτουμε τα 800γρ. αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το baking powder. Αρχικά ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να αρχίσει να σφίγγει η ζύμη και στη συνέχεια με το χέρι. |
![]() |
Αρχίζουμε και πλάθουμε τα κουλουράκια μας και με τα δυο χεράκια μας!! Κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Αφήνουμε λίγη απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν. |
![]() |
Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν γιατί είνα ακόμα μαλακά. Πρέπει να πέσει η θερμοκρασία τους ώστε να σκληρύνουν για να μπορέσουμε να τα μετακινήσουμε χωρίς να σπάσουν. |
![]() | |
Είναι πολύ νόστιμα!! Φτιάξτε τα και απολαύστε τα!! |
Καλή Επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου