Αν βαρεθήκατε το κρέας και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό φτιάξτε αυτά τα τραγανά κεφτεδάκια ρεβυθιού και θα είναι μια καλή ευκαιρία για εσάς και τα παιδιά σας να φάτε τα όσπρια και λαχανικά αλλιώς...
Υλικά :
200-250γρ ρεβύθια αποφλοιωμένα (μουλιασμένα σε νερό για τουλάχιστον 8-12 ώρες). Τα γραμμάρια των ρεβιθιών (200 ή 250) εξαρτώνται από το αν θα βάλετε και άλλα λαχανικά μέσα όπως σας δίνω στη συνταγή ή αν δεν βάλετε άλλα λαχανικά και άρα θα έχει μόνο ρεβύθια.
50γρ mix λαχανικών
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο μεσαία
2 κουταλάκια γλυκού κοφτά δυόσμο
2 κουταλάκια γλυκού άνιθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
1,5 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1,5 κουταλάκι γλυκού κύμινο --- προαιρετικά
1,5 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο (chilly flakes) --- προαιρετικά
1 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ τριμμένο --- προαιρετικά
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση :
![]() |
Στραγγιζουμε τα ρεβυθιά από το νερό που μούλιασαν και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα λαχανικά, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι |
![]() |
Χτυπάμε μέχρι να γίνουν ψιλά ψιλά κομματάκια. Αν δεν θέλετε να φαίνονται τόσο πολύ τα λαχανικά πολτοποιήστε τα κι άλλο βοηθώντας το μίγμα με την προσθήκη λίγου νερού ή λαδιού. |
![]() |
Πλάθουμε στο μέγεθος που θέλουμε. Για ένα μέτριο σε μέγεθος κεφταδάκι η συνταγή βγάζει περίπου 16 falafel |
![]() |
Όταν τηγανιστούν τα βάζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν το επιπλέον λάδι και είναι έτοιμα να τα φάμε. Πρόταση σερβιρίσματος : Αγοράστε Τορτίγια (έχει σε όλα τα σούπερ μάρκετς), κόψτε λίγη ντοματούλα σε ροδέλες, λίγο μαρούλι και μια σως γιαουρτιού ή χούμους. |
![]() |
Βάλτε πάνω στην τορτίγια λίγο από τη σως γιαουρτιού ή το χούμους, μετά λίγο μαρούλι και ντοματούλα. Προσθέστε και 2-3 falafel και διπλώστε την τορτίγια στη μέση |
![]() |
Καλή Απόλαυση!! |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου