Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Βουτυρόκρεμα (Buttercream)

Αυτήν την επικάλυψη μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε κέικ, τούρτες και cupcakes

 

Υλικά :

50γρ. Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
125γρ. Ζάχαρη άχνη (1 φλυτζάνι)
1/2 κουταλιά σούπας γάλα
λίγη βανίλια

Τα υλικά τα προσαρμόζετε σε γραμμάρια ανάλογα με το γλυκό που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την βουτυρόκρεμα.

προαιρετικά (ανάλογα με το που θα την χρησιμοποιήσουμε)
λίγο ξύσμα & λίγες σταγόνες από λεμόνι

χρώμα ζαχαροπλαστικής

Όπου κι αν την χρησιμοποιήσετε να ξέρετε ότι το γλυκό θα πρέπει να ΜΗΝ είναι ζεστό και έπειτα το διατηρείται στο ψυγείο.

 

Εκτέλεση :  

Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να είναι μαλακό. Με μια ξύλινη σπάτουλα ή με ένα μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε λίγο ξύσμα λεμονιού.
Περνάμε την ζάχαρη άχνη από σίτα και την προσθέτουμε στο βούτυρο.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την μια 1/2 κουταλιά γάλα, την βανίλια και λίγες σταγόνες από το λεμόνι. Αν θέλετε να χρωματίσετε την βουτυρόκρεμα σε αυτό το στάδιο μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής.
Ανακατεύουμε καλά.
Το μίγμα μας πρέπει να έχει την υφή μιας κρέμας σαντιγί. Δεν πρέπει να είναι ρευστή αλλά μαλακή και αφράτη. Αν σας φαίνεται ''σκληρή'' προσθέστε με προσοχή λίγο γάλα ακόμα.

Καλές δημιουργίες!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου