Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Carrot cake

Εύκολο, αρωματικό και πολύ νόστιμο κέικ! 

 

Υλικά :

260γρ καρότο (περίπου 3 μεσαία καρότα)
140γρ ηλιέλαιο (3/4 φλυτζανιού)
110 - 120γρ ζάχαρη (μισό φλυτζάνι + 1ή2 κουταλιές σούπας) αν θέλετε μπορείτε να βάλετε είτε λευκή είτε καστανή είτε 50%-50%
3 αυγά
170γρ αλεύρι που φουσκώνει (1,5 φλυτζάνι)
1 - 1,5 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι. προτιμήστε το πορτοκάλι.
1/2 φλυτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)



Εκτέλεση :  

Τρίβουμε τα καρότα (στο χοντρό του τρίφτη) και το πορτοκάλι (στο ψιλό).

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε είτε με τον αυγοδάρτη είτε με μίξερ μέχρι να ενωθούν και να αφρατέψουν.

Όταν είναι έτοιμα τα αυγά προσθέτουμε το καρότο (αν βάλουμε τις σταφίδες τις προσθέτουμε και αυτές) και ανακατεύουμε

Μέσα από τη σίτα περνάμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει τα μπαχαρικά και την σόδα.

Λόγω της υγρασίας πολλές φορές το αλεύρι δημιουργεί σβώλους τους οποίους αν τους αφήσουμε θα τους βρούμε στο γλυκό μας και δεν το θέλουμε αυτό. Οπότε το περνάμε από σίτα και σπάμε τους σβώλους με τα χέρι μας.

Ανακατεύουμε τόσο όσο να ενσωματωθεί και το αλεύρι. Καλό είναι να μην ανακατέψουμε πολύ το μίγμα από την ώρα που θα μπει το αλεύρι μέσα για να είναι πιο αφράτο το κέικ μας.

Σε μια φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ρίχνουμε το μίγμα. Τελευταία στιγμή αποφάσισα να βάλω και τις σταφίδες :) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 - 50 λεπτά. Αν θέλουμε μπορούμε να το βάλουμε και σε τετράγωνο ταψάκι και όχι απαραίτητα σε φόρμα.

Μετά τα 40 λεπτά τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε.

Μπορούμε να φτιάξουμε γλάσο με ζάχαρη άχνη ή βουτυρόκρεμα (όπως αυτή που βλέπετε) ή βουτυρόκρεμα με κρέμα τυρί που ταιριάζει περισσότερο από όλα με το carrot cake.
Για την βουτυρόκρεμα η συνταγή εδώ : http://mageirikimemeraki.blogspot.gr/2015/03/buttercream.html

Kαλή απόλαυση!!!


 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου