Βουτυρένια, μαλακά, ελαστικά, και πολύ αφράτα ψωμάκια ιδανικά για μπουφέ, για δείπνο, για πρωινό ή και για σάντουιτς
Υλικά :
2 φλυτζάνια αλεύρι Γ.Ο.Χ.
3/4 φλυτζανιού γάλα + 1,5 κουταλιά σούπας ακόμα
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
4 κουταλιές σούπας βούτυρο (κατά προτίμηση αγελάδος)
2 κουταλάκια γλυκού μαγιά ξερή
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
λίγο γάλα και βούτυρο για το τέλος
Εκτέλεση :
![]() |
Μεταφέρουμε την ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια και αρχίζουμε να την δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει ένα ωραίο ζυμαράκι. |
![]() |
Μεταφέρουμε το ζυμαράκι μας σε ένα μπολ, το βρέχουμε με λίγο λάδι γύρω γύρω να μην ξεραθεί και το αφήνουμε σκεπασμένο, σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε μέγεθος. |
![]() |
Αφού φουσκώσει το μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και το πιέζουμε ελαφρά ώστε να φτιάξουμε έναν κύκλο. |
![]() |
Τα κομμάτια που θα προκύψουν τα πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες τις οποίες μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τις αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξαναφουσκώσουν. |
![]() |
Όταν φουσκώσουν με το πινέλο τις περνάμε με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα για περίπου 15 λεπτά. |
![]() |
Μόλις βγούν από το φούρνο (και αφού έχει μοσχοβολήσει όλο το σπίτι) έχουμε έτοιμο λίγο λιωμένο βούτυρο και περνάμε πάλι τα ψωμάκια μας από πάνω με το πινέλο. |
![]() |
Είναι μαλακά, αφράτα, μυρίζουν βούτυρο και ζεστά είναι ακόμα πιο υπέροχα!! Καλή επιτυχία!! |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου