Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Chicken Noodles

Η δική μου εκδοχή (που δεν τη λες Κινέζικη) :)

 

Υλικά για 2 μερίδες :

1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
1 κρεμμύδι
1/4 από κάθε πιπεριά (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη ή πορτοκαλί)
4 φέτες μπέικον
3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος (αν δεν θέλετε να βάλετε κρέμα γάλακτος βάλτε 1 ή 2 κουταλιές γιαούρτι
1/2 κύβο ζωμό κοτόπουλου
3/4 του πακέτου Noodles με αυγό
αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση :

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο γουόκ με λίγο λαδάκι να τσιγαριστεί
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις πιπεριές
Ψιλοκόβουμε και το μπέικον
Όταν το κρεμμύδι τσιγαριστεί λιγάκι ρίχνουμε τις πιπεριές και το μπέικον
Αφήνουμε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες
Το προσθέτουμε στο γουοκ
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι
Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις μεριές και προσθέτουμε τόσο νερό όσο να το καλύψει. Ρίχνουμε και τον μισο κύβο από ζωμό κοτόπουλου.
Χαμηλώνουμε την ένταση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (για παράδειγμα εμένα η κουζίνα μου πάει μέχρι το 9 και το είχα να βράζει στο 6). Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 25 λεπτά.
 Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νεράκι κατά το βράσιμο.
 Μόλις περάσουν τα 25 λεπτά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι κι αν χρειάζεται συμπληρώνουμε
Βάζουμε τα Noodles μέσα στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε ώστε να βραχούν από τη σάλτσα. Τρίβουμε λίγο ακόμα πιπεράκι και βράζουμε το κοτόπουλο με τα noodles για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Μην το αφήσετε να βράζει χωρίς να είστε από πάνω!
Ανακατεύουμε συχνά μην μας κολλήσουν. Μετά τα 5 λεπτά δοκιμάζουμε αν είναι ψημένα τα noodles. Αν θέλουν λίγο ακόμα και έχουν τραβήξει όλα τα υγρά προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Μόλις τα noodles είναι έτοιμα σερβίρουμε και....

Καλή μας Όρεξη!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου