Η δική μου εκδοχή (που δεν τη λες Κινέζικη) :)
Υλικά για 2 μερίδες :
1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
1 κρεμμύδι
1/4 από κάθε πιπεριά (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη ή πορτοκαλί)
4 φέτες μπέικον
3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος (αν δεν θέλετε να βάλετε κρέμα γάλακτος βάλτε 1 ή 2 κουταλιές γιαούρτι
1/2 κύβο ζωμό κοτόπουλου
3/4 του πακέτου Noodles με αυγό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση :
|
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο γουόκ με λίγο λαδάκι να τσιγαριστεί |
|
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις πιπεριές |
|
Ψιλοκόβουμε και το μπέικον |
|
Όταν το κρεμμύδι τσιγαριστεί λιγάκι ρίχνουμε τις πιπεριές και το μπέικον |
|
Αφήνουμε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους |
|
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες |
|
Το προσθέτουμε στο γουοκ |
|
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι |
|
Τσιγαρίζουμε
το κοτόπουλο από όλες τις μεριές και προσθέτουμε τόσο νερό όσο να το
καλύψει. Ρίχνουμε και τον μισο κύβο από ζωμό κοτόπουλου. |
|
Χαμηλώνουμε
την ένταση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (για παράδειγμα εμένα η κουζίνα
μου πάει μέχρι το 9 και το είχα να βράζει στο 6). Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 25 λεπτά.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νεράκι κατά το βράσιμο. |
|
Μόλις περάσουν τα 25 λεπτά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. |
|
Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι κι αν χρειάζεται συμπληρώνουμε |
|
Βάζουμε
τα Noodles μέσα στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε ώστε να βραχούν από τη
σάλτσα. Τρίβουμε λίγο ακόμα πιπεράκι και βράζουμε το κοτόπουλο με τα
noodles για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Μην το αφήσετε να βράζει χωρίς να
είστε από πάνω! |
|
Ανακατεύουμε
συχνά μην μας κολλήσουν. Μετά τα 5 λεπτά δοκιμάζουμε αν είναι ψημένα τα
noodles. Αν θέλουν λίγο ακόμα και έχουν τραβήξει όλα τα υγρά
προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο. |
|
Μόλις τα noodles είναι έτοιμα σερβίρουμε και.... Καλή μας Όρεξη!! |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου