Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

Πεϊνερλί

Υλικά :

Η ζύμη για το πεϊνερλί είναι παρόμοια με αυτήν της πίτσας απλά αντικαθιστούμε την ποσότητα του νερού με αντίστοιχη ποσότητα γάλα. Την συνταγή για τη ζύμη της πίτσας θα την βρείτε εδώ : http://mageirikimemeraki.blogspot.gr/2014/09/blog-post_23.html

Για την γέμιση :

Εδώ κάνουμε ό,τι συνδυασμούς θέλουμε. Εμένα είχε περισσέψει λίγος κιμάς και έτσι τον χρησιμοποίησα στα πεϊνερλι. Μπορούμε να τα κάνουμε με τυρί, ζαμπόν, μπέικον, αυγό με σάλτσα ντομάτας & τυριά, με γέμιση καρμπονάρα κ.ο.κ.

Εκτέλεση :

Φτιάχνουμε λοιπόν τη ζύμη και αφού την αφήσουμε να φουσκώσει έπειτα την χωρίζουμε σε ίσα μέρη. 


Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε ορθογώνιο σχήμα και στη μέση βάζουμε την γέμιση.
Κλείνουμε προς τη μέση τα πλαϊνά τμήματα της ζύμης σκεπάζοντας λίγο την γέμιση.

Και έπειτα ενώνουμε τις άκρες δημιουργώντας μυτούλα σαν μια βάρκα. Προσέχουμε να κλείσουν οι άκρες καλά να μην μας ανοίξει.

Σε μια λαδόκολλα ή σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί τοποθετούμε τα πεϊνερλι μας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30-35 λεπτά.
Αν θέλετε να βάλετε αυγό θα τα ψήσετε πρώτα για περίπου 15 λεπτά, θα τα βγάλετε από το φούρνο, θα σπάσετε το αυγό στη μέση και θα συνεχίσετε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο βάζουμε φρέσκο βουτυράκι και τα αλείφουμε παντού με ένα πινέλο.

Φυσικά και στο κέντρο βουτυράκι

Καλή Όρεξη!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου