Υλικά :
Η ζύμη για το πεϊνερλί είναι παρόμοια με αυτήν της πίτσας απλά αντικαθιστούμε την ποσότητα του νερού με αντίστοιχη ποσότητα γάλα. Την συνταγή για τη ζύμη της πίτσας θα την βρείτε εδώ : http://mageirikimemeraki.blogspot.gr/2014/09/blog-post_23.html
Για την γέμιση :
Εδώ κάνουμε ό,τι συνδυασμούς θέλουμε. Εμένα είχε περισσέψει λίγος κιμάς και έτσι τον χρησιμοποίησα στα πεϊνερλι. Μπορούμε να τα κάνουμε με τυρί, ζαμπόν, μπέικον, αυγό με σάλτσα ντομάτας & τυριά, με γέμιση καρμπονάρα κ.ο.κ.
Εκτέλεση :
Φτιάχνουμε λοιπόν τη ζύμη και αφού την αφήσουμε να φουσκώσει έπειτα την χωρίζουμε σε ίσα μέρη.
Η ζύμη για το πεϊνερλί είναι παρόμοια με αυτήν της πίτσας απλά αντικαθιστούμε την ποσότητα του νερού με αντίστοιχη ποσότητα γάλα. Την συνταγή για τη ζύμη της πίτσας θα την βρείτε εδώ : http://
Για την γέμιση :
Εδώ κάνουμε ό,τι συνδυασμούς θέλουμε. Εμένα είχε περισσέψει λίγος κιμάς και έτσι τον χρησιμοποίησα στα πεϊνερλι. Μπορούμε να τα κάνουμε με τυρί, ζαμπόν, μπέικον, αυγό με σάλτσα ντομάτας & τυριά, με γέμιση καρμπονάρα κ.ο.κ.
Εκτέλεση :
Φτιάχνουμε λοιπόν τη ζύμη και αφού την αφήσουμε να φουσκώσει έπειτα την χωρίζουμε σε ίσα μέρη.
![]() |
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε ορθογώνιο σχήμα και στη μέση βάζουμε την γέμιση. Κλείνουμε προς τη μέση τα πλαϊνά τμήματα της ζύμης σκεπάζοντας λίγο την γέμιση. |
![]() |
Και έπειτα ενώνουμε τις άκρες δημιουργώντας μυτούλα σαν μια βάρκα. Προσέχουμε να κλείσουν οι άκρες καλά να μην μας ανοίξει. |
![]() |
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο βάζουμε φρέσκο βουτυράκι και τα αλείφουμε παντού με ένα πινέλο. |
![]() |
Φυσικά και στο κέντρο βουτυράκι Καλή Όρεξη!! |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου