Ένα κυριακάτικο φαγητό που μπορείτε να το φτιάξετε και για τις γιορτές
Υλικά :
1 με 1,5 κιλό χοιρινό
μπόλικες πατάτες baby (περίπου 15)
1 μεγάλη ντομάτα
1 μεγάλο κεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
2 μεγάλα καρότα
μισή πιπεριά κόκκινη, μισή κίτρινη, μισή πράσινη
μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
χυμό από ένα λεμόνι
χυμό από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
ελαιόλαδο
Χρόνος ψησίματος : 3 ώρες
1 με 1,5 κιλό χοιρινό
μπόλικες πατάτες baby (περίπου 15)
1 μεγάλη ντομάτα
1 μεγάλο κεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
2 μεγάλα καρότα
μισή πιπεριά κόκκινη, μισή κίτρινη, μισή πράσινη
μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
χυμό από ένα λεμόνι
χυμό από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
ελαιόλαδο
Χρόνος ψησίματος : 3 ώρες
Εκτέλεση :
![]() |
Προσθέτουμε μουστάρδα όση θέλουμε και ανακατεύουμε. |
![]() |
Βάζουμε στη γάστρα κάτω τις πατάτες με τα λαχανικά και από πάνω το κρέας και προσθέτουμε λάδι. |
![]() |
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού με 1 κουταλιά της σούπας μουστάδα και ζουμί από το φαγητό. Αν βάλουμε το χυμό από το πορτοκάλι το προσθέτουμε τώρα και αυτό. Ανακατεύουμε το μίγμα |
![]() |
και το περιχύνουμε στο φαγητό |
![]() |
Βάζουμε ξανά το φαγητό στο φούρνο για 15 λεπτά να πάρει χρώμα. Μόλις το κρέας πάρει χρώμα από τη μια πλευρά το γυρνάμε ώστε να πάρει και από την άλλη. |
![]() |
Καλή Όρεξη!! |
Το έφτιαξα στη γιορτή του συζύγου μου. Άρεσε σε όλους!! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο!! Έβαλες και το πορτοκάλι? Γιατί εγώ δεν το είχα βάλει... Εμένα προσωπικά μου αρέσει αλλά δεν το τρώνε όλοι.
Διαγραφή