Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Γρήγορη Σάλτσα ντομάτας για πίτσα

Υλικά :

1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ (σκέτη ή με βασιλικό ή ό,τι άλλη γεύση θέλετε)
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι 
πιπέρι



Εκτέλεση :

Βάζουμε στο μπλέντερ την ντομάτα και την χτυπάμε μέχρι να λιώσει και να μην έχει κομματάκια.
Έπειτα την περνάμε από σίτα και την σουρώνουμε μέχρι να μείνει ο πολτός της ντομάτας και να έχουν φύγει τα περισσότερα υγρά.


Ανακατεύουμε τον πολτό ντομάτας με ένα κουταλάκι πελτέ ντομάτας, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε σκόνη σκόρδου για extra γεύση.

Η σάλτσα ντομάτας πρέπει να είναι λίγο παχύρευστη και χωρίς πολλή υγρασία για να μην μουλιάσει το ζυμάρι της πίτσας.

Ανοίγουμε τη ζύμη για πίτσα και τη μεταφέρουμε σε ένα ταψί (από την ανάποδη πλευρά του ταψιού). Πρώτα προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και την απλώνουμε από το κέντρο προς τα έξω. Δεν θέλουμε να πάει μέχρι τα τοιχώματα η σάλτσα οπότε αφήνουμε 1-2 εκατοστά κενό. Έπειτα προσθέτουμε τυριά που λιώνουν.

Και μετά ό,τι υλικό μας αρέσει. Εγώ έβαλα πιπεριά, μανιτάρια φρέσκα και μπέικον. Βάζουμε την πίτσα στο φούρνο που καίει (270 βαθμούς) στη χαμηλή σχάρα.

Ψήνουμε για 10-15 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο. 2 λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο πρόσθεσα και φρέσκια μοτσαρέλα.

Καλή Απόλαυση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου